Това заяви пред женския актив на ГЕРБ бившия премиер Бойко

...
Това заяви пред женския актив на ГЕРБ бившия премиер Бойко
Коментари Харесай

Борисов с виц за радио “Ереван” и критики към Радев

Това съобщи пред женския актив на ГЕРБ някогашния министър председател Бойко Борисов. Той е на посещаване, с цел да стегне редиците на прага на предизборната акция и пред свои заприказва за големите триумфи на някогашните ръководещи и невиждания безпорядък, към който тласкал страната Румен Радев и назначения от него длъжностен кабинет.

Впечатление направи наличието на Невяна Митева - кандидатката за вицепрезидент, която влезе в борбата за " Дондуков 2 " дружно с проф. Анастас Герджиков. Двамата бяха издигнати от предприемчив комитет, управляван от Борисовия народен представител Румен Чолаков, а ГЕРБ даде своята поддръжка. Въпреки това Герджиков съобщи: " Аз не съм претендентът на ГЕРБ, тъй като съм повдигнат от предприемчив комитет ". Интересен факт е присъединяване ѝ в полемиката “20 години – дамите, мирът и сигурността”. Неин хазаин е тогавашната председателка на Народното събрание Цвета Караянчева.

Борисов нарисува апокалиптичен сюжет - нямало да има пари за пенсии, в случай че популацията продължавало да поддържа Радев. И заприказва за рецесията с рекордните цени на тока.

" Радев оня ден сподели една огромна нелепост. Били заложени клопки или бомби от предходното ръководство в енергетиката. 12 години, господин кандидат-президент Радев, не 12 дни, имахме най-ниския ток и най-ниските горива и природен газ. Когато със стотинки се подвигаха, незабавно започваха митинги ", сподели още Борисов.

" Какъв ще остане фискалният запас, господин Радев, след всичко това. Помните ли когато обяснявах какъв брой е добре да имаме мазнинка, някой заделен лев. Имахме 12 милиарда лева фискален запас. Единствената тематика беше какъв брой още и къде пари да дадем ", отсече той.

Борисов се възмути, че Кирил Петков и още не са влезнали във властта, само че към този момент споделят кой какъв би трябвало да стане.

" Първо Движение за права и свободи прогледна, че поддръжката за Радев им е била неточност. Българска социалистическа партия прогледна, че служебното държавно управление води до злополука. Демократична България прогледнаха, че се вършат измами с изборите. Всичко, което ние говорихме, те в този момент го удостоверяват ", отсече водачът на ГЕРБ и напомни какъв брой дни са броили бюлетините в чужбина на предходните избори, с цел да изкарат Слави Трифонов.

България пък съгласно Борисов към този момент била в интернационална изолираност поради служебното държавно управление.

" Сега ще си понесете последствията от ръководството на Румен Радев. Той в този момент ще бяга по всякакъв начин и ще твърди, че няма нищо общо с държавното управление, че единствено го е назначил. Сега чакам да има още веднъж куп неистини - подслушвания, пазаруване на гласове. Хубавото е, че настрои против себе си и други партии ", добави някогашният министър председател.

Борисов не пропусна да подлага на критика Радев и здравния министър доктор Стойчо Кацаров за имунизацията и високата смъртност по пътищата.

" Имаме рекордна смъртност от произшествия и от умряли от Ковид. Средно по 100 индивида дневно българи почиват. Все едно няма никаква имунизация, никакви имунизационни проекти. В същото време цяла Европа се отвори, тъй като имат по 70-80% имунизирани. Българите гинем. Защо? Защото Румен Радев и Кацаров опитват ", отсече още водачът на ГЕРБ.

Уви, казусът с имунизацията е поради спорното говорене от народен ефир на всевъзможни специалисти и неналичието на съответна информационна тактика от страна на управляващите още от ден 1 на пандемията. Ситуацията с имунизациите в допълнение обърка популацията. Катастрофите пък стават по пътища, строени по времето на Борисов и ГЕРБ, и некачествените поправки, глътнали милиарди.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР