Това заяви пред Дир.бг депутатът от левицата Иван Ибришимов по

...
Това заяви пред Дир.бг депутатът от левицата Иван Ибришимов по
Коментари Харесай

Ибришимов : ГЕРБ иска да запуши устата на опозицията

Това съобщи пред Дир.бг депутатът от левицата Иван Ибришимов във връзка отстраняването на Корнелия Нинова и Антон Кутев от парламентарна зала поради прочетена декларация на опозицията.

Лидер на съпротива да бъде преустановяван, да му бъде взета думата и да бъде отстраняван от зала е неприемливо. Направен бе опит да бъде запушена устата на опозицията по този метод, съобщи Иван Ибришимов.

При този невисок рейтинг на Народното събрание, едно такова мятане в пространството на сходни обвинявания за депутати наркомани и купувачи на гласове и то от устата на министър-председателя в допълнение смъква равнището на парламентаризма, счита Иван Ибришимов.

"Именно в тази връзка ние настояхме министър ръководителят господин Бойко Борисов да пристигна в пленарна зала и в случай че в действителност има такива обстоятелства за сходни хора в Народно събрание да бъдат обществено оповестени. Защото другояче се хвърлят едни подозрения, Бе предпазена надлежно тезата на премиера от ГЕРБ с извадки от вестници, като се цитира, че видите ли това е оповестена информация на уеб страницата на прокуратурата и на Министерство на вътрешните работи, че брата на еди кой си народен представител е упрекнат в проведена група за наркотрафик, че Манол Генов е упрекнат за пазаруване на гласове. Но първо няма присъда за Манол Генов, второ при наркотрафиканта приказваме за брата на сътрудник, което не дава съображение министър председателят да хвърля сянка върху депутатите и Народно събрание ", разяснява Ибришимов.

Хвърляйки такива реплики свободно в пространството се губи доверието и към самите политици. По принцип би трябвало в една цивилизована, бързо разрастваща се европейска страна, за каквато имаме искания, политиците да имат мощна социална поддръжка. Но когато от най-високо равнище приказваш безпричинно нелепости, няма по какъв начин да имаш доверието на хората, сподели Ибришимов.

Дир.бг напомня, че през днешния ден опозицията напусна парламентарна зала.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР