Това заяви пред bTV социологът Петър Чолаков по повод безпрецедентните

...
Това заяви пред bTV социологът Петър Чолаков по повод безпрецедентните
Коментари Харесай

Петър Чолаков: За Пеевски се знаеше от години, но много медии се хвърляха да бранят ”нашия издател”

Това съобщи пред bTV социологът Петър Чолаков във връзка невижданите американски наказания по закона " Магнитски ", с които бяха ударени Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков. Обвиненията към тях са за присъединяване в корупционни схеми.

Шамарът от Вашингтон пристигна директно преди изборите на 11 юли, а социолозите към този момент регистрират загуба на доверие към ГЕРБ след експлоадирането на абсурда. Според Чолаков обаче всички данни са " моментна фотография ", а дребната разлика сред първия и втория са в границите на статистическата неточност.

Според Анастас Стоянов пък политическите субекти, които печелят от глобите по " Магнитски " са тези, които най-ясно са съумели да артикулират посочените проблеми. Това обаче са въпроси, които стоят на дневен ред в столицата и в регионалните центрове.

Чолаков уточни, че в периферията остава въпросът за търговията с български документи, посочена от Министерството на финансите в Съединени американски щати. Според социолога въпросът обаче е значим, тъй като това е директна опасност за националната сигурност на страната ни.

" Това е обезпокоително. Какво са правили службите толкоз години? Какво направиха по случая с отравянето на Емилиян Гебрев? Ако питате службите, те ще кажат, че всичко е наред. Пеевски е чист, те са го ревизирали... Е, оказа се, че не са проверявали нещо както би трябвало ", уточни още Чолаков.

В момента страната ни се ръководи от длъжностен кабинет, който предприе редица дейности, направи и рокади в съществени държавни звена. И до момента в който някогашните ръководещи дефинират това като реваншизъм, над 60% от жителите утвърждават свършеното от кабинета на ген. Стефан Янев.

" Около 70% от българите подкрепяха митингите през 2020 година против кабинета на Борисов. Имаше упования в обществото. Мисля, че доста български жители чакат разкрития и чакат далаверите да се разплитат. Изглежда, че такива има. От тази позиция не съм сюрпризиран от дейностите на служебния кабинет ", изясни Чолаков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР