Това заяви пред bTV политологът от Тренд Димитър Ганев в

...
Това заяви пред bTV политологът от Тренд Димитър Ганев в
Коментари Харесай

Политолог: Радев може да се дистанцира от кабинета, ако започне да трупа негативи

Това съобщи пред bTV политологът от " Тренд " Димитър Ганев в деня, в който Румен Радев встъпва в служба за втория си мандат.

Според него отношението на президента към изпълнителната власт обаче сега ще е друго, тъй като кабинетът се смята за по-скоро другарски. Конфронтация, каквато видяхме сред Радев и държавното управление на Бойко Борисов, няма да има.

Андрей Райчев счита, че сложният въпрос ще бъде каква политика ще води Радев при втория си мандат.

" Има по-скоро другарски кабинет и това е огромно предизвикателство, тъй като той би трябвало да основава нов положителен дневен ред или след няколко месеца да се върне към линия на борба, която ми се коства малко евентуално ", уточни Райчев.

По думите му първият мандат на Радев е почнал с първата загуба на Борисов на рпезидентските избори, с което е почнала и борбата сред двамата.

" Там се фиксира и прекомерно Радев и, вместо да построява връзки, внезапно ги утежняват. Тръгна на зле. Рейтингът на Борисов стана 60% за два месеца и той потегли да си връща след загубата. Започнаха едни кавги с госпожа Десислава Радева - дребна административна история, която обаче се разви в искане за импийчмънт и се стигна до кулминационната точка с влизането на прокуратурата в Президентството ", уточни Райчев.

Той предвижда, че актуалният кабинет ще издържи до септември 2023 година, когато ще има локални избори. Тогава партиите, които сега са обединени от отрицателната задача да смъкват Борисов от власт, ще би трябвало да водят лични акции.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР