Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и председател на

...
Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и председател на
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Бюджетът без луканка, но обилно с пармезан

Това съобщи пред bTV депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова, която е известна с вегетарианските си гозби и не обича доста месо.

Според нея бюджетът на Министерство на вътрешните работи по никакъв начин не е дребен, в този момент ще има още 50 млн. лева В полицията имало над 1000 незаети бройки, които последователно се заемат. Общо 550 млн. лева ще бъдат отпуснати за служители на реда, военни и учители.

"Смятам, че този бюджет е много по-социален от до момента, сподели Стоянова и добави, че основата е растежът на стопанската система, оттова може да дойдат благоприятни условия за повече разноски.

По думите и българската стопанска система би трябвало да се преструктурира. Трябва да има произвеждане с по-висока добавена стойност, ориентирано към износа. Държавата е дала задоволителен тласък с плоската ниска данъчна ставка. Време е работодателите да дадат своя дан за стопанската система, добави тя.

Менда Стоянова подсети, че в европейските страни има минимални работни заплати, само че по браншове. У нас тя е национална и ще стане 510 лева След години може да се стигне и до минимална пенсия от 300 лева, само че за мен това не е верния модел, сподели депутатката.

През 2019 година може да падне таванът на оптималната пенсия.

За идната година е очакван растеж от брутния вътрешен артикул от 4%.

По мотив рецензиите на опозицията Стоянова сподели, че предлаганият от Българска социалистическа партия бюджет е "смешен и популистки ". Тя пресметна, че единствено предлагането за отпадане на плоския налог и въвеждане на напредничав ще коства на страната 1.13 милиарда лева Още толкоз ще коства осъвременяване на всички пенсии, в случай че базата на междинния застрахователен приход е 2013 година Изплащането на дълга на лечебните заведения пък би коствало над 500 млн. лева

Нищо няма да се промени, в случай че лечебните заведения престанат да бъдат търговски сдружения, сподели Менда Стоянова във връзка друго предложение на Българска социалистическа партия за смяна на статута им. Те още веднъж ще работят по клиничните пътеки на НЗОК и отново ще натрупат задължения, в случай че не са дисциплинирани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР