Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и предложението за

...
Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ и предложението за
Коментари Харесай

Дилов: Очаквам да се случи нещо тъпо, но политиците ме изненадват с нещо още по-тъпо

Това съобщи пред bTV депутатът от ГЕРБ и предлагането за министър на туризма в проектокабинета " Митов " Любен Дилов - наследник.

Името му бе една от изненадващите кандидатури препоръчаното от Борисовата партия държавно управление. Причината - Дилов няма опит в туристическия отрасъл. Не се изключва той, както и доста от имената в проектокабинета, да са опит за удар по Слави Трифонов и " Демократична България " на Христо Иванов. Освен Любен Дилов - наследник, Калин Вельов също е препоръчан за министър. Двамата дълги години са работили с Трифонов. Премиерската кандидатура пък в лицето на Даниел Митов е опит да се " чукнат " десните. Митов е бил част от Реформаторския блок и се възприема като десен човек.

Дилов обаче не сподели нещо кой знае какъв брой ново. От дни по медиите се тиражират най-новите опорки на ГЕРБ. Дилов съобщи - отводът на " ИТН " бил предстоящ, само че Биросовата партия се надявала въпреки всичко да има демонстрация на разсъдък.

" Надявах се да чуят какво съществено имаме да им кажем - значимо е да има кабинет. Може да не е нашият. При състояние, че имаш 160 депутати, подготвени да поддържат какъвто и да е кабинет, не е редно. Щяхме да им разбираем каква е обстановката, която постанова да има кабинет, тъй като е тежка. Ако не се свършат неща следавщите 2 месеца, в действителност ще е тежко ", уточни Дилов.

Той не желал да плаши хората ненужно, само че изброи, че би трябвало работещо държавно управление да вземе решения измежду които актуализация на бюджета, която може би щяла да се наложи. ФрогНюз напомня, че при излушването си в Народното събрание финансовият министър в оставка Кирил Ананиев уточни, че бюджетът е на недостиг, само че актуализация настоящето държавно управление няма да изиска. Според казаното от бюджетаря на ГЕРБ към края на април бюджетът щял да е “близо до балансиран”.

" Някои заплащания директни към жителите не могат да бъдат направени без постоянен кабинет - добавките на пенсионерите, медицинските служащи... ", изясни Дилов.

Своята подготвеност за оферти му пост Дилов разяснява сбито. Срещал се с много представители на гилдиите и имал наблюдения. Но похвали Калин Вельов, който " последните две години като поп Матей обиколил цяла Блгария, срешнал се с всяка библиотекарка, записал порблемите и обмислил по какъв начин да ги реши ".

Дилов уточни, че не се пробват да се свържат с Трифонов като водач на " ИТН " настрана от " прожекторите ". Кяло да се одобри като нещо неприятно. Но съобщи:

" В момента В момента вървят невероятни игри по кьошетата на Народното събрание. Всеки със всеки върви съвсем. Но и против това нямаме нищо срещу, стига да излезе някой на следващия ден като върнем мандата и да каже какви са му желанията. Да не се крият и да не се опасяват. “Или кръст на гърди или гарван на едно трибуквие” е обичан откъс на Слави ", разяснява още Дилов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР