Това заяви пред bTV бившият лидер на БСП и бивш

...
Това заяви пред bTV бившият лидер на БСП и бивш
Коментари Харесай

Миков: БСП не е категорична опозиция, ще останем без армия

Това съобщи пред bTV някогашният водач на Българска социалистическа партия и някогашен вътрешен министър Михаил Миков.

Членовете на Висш съдебен съвет се избираха с безусловно болшинство, а това няма по какъв начин да стане без избрани сделки сред ръководещи и съпротива . Показването с ръце за кой и по какъв начин да се гласоподава го потвърждава. Аз предизвестих за това, още когато се одобряваха измененията в Конституцията. Изборът на началник на Национален осигурителен институт приказва също за избрани сделки. Преди имаше ясна отговорност, счита той.

Според него все по-малко се приказва за политиката, която би трябвало да извършва една или друга персона. Не желая да приказвам персонално за избрани персони в Българска социалистическа партия, само че е явно, че там има проблеми. Българска социалистическа партия не може да доближи до хората и да потвърди, че е достоверната лява партия. На напред във времето излизат или периодически кавги или тематики, които не отразяват положението на страната, счита Миков. И даде образец тематиката за прогресивното данъчно облагане.

Вземете случая с Гергов. Тази тематика размени огромните тематики на българите. Не мисля, че Георги Гергов може да бъде лидер на опозицията в Българска социалистическа партия. Той оказа помощ на Корнелия Нинова на Конгреса да стане лидер. Не заставам надалеч от Българска социалистическа партия. Участвам на всички съвещания на Националния съвет. Когато човек има достолепие, той може и да се наскърбява.

"Дали съм афектиран? Не може човек с възприятие за достолепие, да одобри това антиконституционно решение, което не разрешава на избрани хора да се кандидатират за депутати ", сподели още Миков.

Приеха се доста нови правила в партията, които са популистки и неприемливи. Някои от тях провокират и правни парадокси. Всички тези неща съм ги казвал на съвещанията на Националния съвет, разкри Миков. А в новосъздадения юридически съвет не желае да взе участие, тъй като той е основан механично.

Или тематиката с Русия, опасност ли е Русия. Ами, не е опасност Русия! България сама е опасност за сигурността си. В същия този отчет написа, че в армията 20% от офицерските места и 70% от войнишките не са заети, сподели Михаил Миков. Според него, в случай че продължава тази наклонност, след няколко години ще сме без войска.

Каква опасност е Русия за България – ще ни вземат петрола, ще ни вземат налозите, попита риторично Михаил Миков.

Българските политици би трябвало да слагат въпроса дали България се слага като челен пост на НАТО, сподели той в коментар на думите на премиера Бойко Борисов, че съветските ракети са ориентирани против нас.

Цялото управление на партията трябваше да реагира доста по-бързо и съответно и да разгласи изрично, че Русия не е опасност за България, сподели още Миков.

Не може да има във всяко село служители на реда, тъй като няма толкоз данъкоплатци, които да заплащат за това, съобщи някогашният водач на Българска социалистическа партия и някогашен вътрешен министър Михаил Миков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР