Това заяви пред БНТ министърът на иновациите и растежа Александър

...
Това заяви пред БНТ министърът на иновациите и растежа Александър
Коментари Харесай

Ал. Пулев: Изгражда се удобен параван, зад който стоят политически лидери, които крият дефицитите си

Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев по отношение на равносметката за работата на служебното държавно управление.

 

Запитан по отношение на митингите против президента Румен Радев, Пулев разяснява по следния метод:

" Не желая да приказвам от името на политическите обединения. От моя позиция, това което се случва сега, е построяването на един комфортен заслон, зад който са се скрили политически водачи, които крият личните си дефицити. Напрежение от страна на президентската институция няма от моя позиция. Радев много ясно направи едно обобщение на всички неща, които целия народ чу в подтекста на този злополучен запис. Оттук нататък, реакциите към този момент са политизирани мощно. Не се борави с обосновка, хвърлят се едни кухи опорни точки, това е форма на агитация, която цели разделяне ", акцентира министърът.

 

Пулев означи, че Планът за възобновяване и резистентност е доста значим финансов инструмент, който подкрепя на хората да преодолеят каскадата от рецесии.

" Искам да отбележа, че когато влязох в кабинета на 2 август, Планът към оня миг беше една осведомителна черна дупка. Буквално. Проведох редица диалози с представители на гръбнака на българската стопанска система. Оказа се, че никой не знаеше, че този План работи. Буквално демократизирахме ръководството на европейските средства. С моя екип в границите на няколко месеца бяхме на терен, обиколихме цялата страна, заварихме 4 входирани за утвърждение плана, към сегашния миг има 11 хиляди поръчки вследствие на доста дейната акция. Успях дружно с екипа да осигуря спомагателен запас в размер на 260 млн. лева на база на големия интерес и на база на положителната воля на екипа. Успяхме да осигурим доп. запас от още 100 млн. лв.. Така дейно увеличихме бюджета на съвсем 360 млн. лв. ", посочи той.

 

На въпрос може ли да се вършат нововъведения и вложения, когато няма бюджет, Пулев отговори, че сега има недостиг на отговорност от страна на парламентарно показаните партии.

" Ефективното и транспарантно ръководство на европейските средства е извънредно значимо. Има и по-дългосрочна политика за поощряване на вложенията посредством вложения в стопански зони от ново потомство ", сподели още министърът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР