Това заяви пред БНР председателят на Националния статистически институт доц.

...
Това заяви пред БНР председателят на Националния статистически институт доц.
Коментари Харесай

Доц. Атанас Атанасов: Протестът на служителите в НСИ не е политически

Това съобщи пред БНР ръководителят на Националния статистически институт доцент Атанас Атанасов.

 

" Предстоят диалози с Министерството на финансите и чакам да стигнем до някакво решение ", уточни той и даде образец с размера на брутна заплата 900 лв. на младши специалист в Национален статистически институт, централно ръководство:

 

" От идната година минималната работна заплата за страната ще е 933 лв.. Още един образец - брутна заплата 1600 лева на изпълняващ длъжността шеф отдел, който е даже с докторска степен ".

 

Председателят на Национален статистически институт означи, че тези институции, които са получили някакво нарастване на заплатите предходната година, тази са останали без.

 

" По тази причина и Национален статистически институт не получи нарастване на възнагражденията, тъй като през декември 2022 година успяхме да реализираме нарастване на заплатите от 10% ", изясни доцент Атанасов и акцентира, че средствата за прехрана на института не са променяни повече от 10 години.

 

" Нямаме средства да изпратим наши специалисти на значими срещи в Евростат. Не можем да ремонтираме кабинетите, има здания, които са рискови, тъй като постройката се лющи. Примерите са от Ловеч, Стара Загора. Поддръжката е доста тежка, представете си цените на електрическата енергия каква е била преди 10 година и каква е в този момент ", добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР