Това заяви пред БНР хидрологът и бивш служебен министър на

...
Това заяви пред БНР хидрологът и бивш служебен министър на
Коментари Харесай

Асен Личев за наводненията: След като след всяко бедствие започваме отначало, значи не сме готови

Това съобщи пред БНР хидрологът и някогашен длъжностен министър на околната среда и водите Асен Личев.

 

" Природата е непредвидима, само че има региони, където противозаконната сеч вилнее. Никой не взима ограничения за залесяване, а горската завивка е една от главните противонаводнителни ограничения. Има реки, обрасли с дървета, по какъв начин водата да мине от там и да се оттече? Защо хората си изхвърлят безсистемно боклуците в реките? ", попита реторично Личев.

 

По думите му страната абдикира политически от отговорностите си, защото наводненията и отбраната от нездравословно влияние са услуга от публичен интерес и не носят облага. 

 

Специалистът означи още, че причините са лесни, стига да има хора с написан метод на ръководство и да го извършват като експерти. 

 

" Всяка община би трябвало да има спешен проект за деяние при наводняване. Но по какъв начин да има, когато Министерство на околната среда и водите не е създало проекти за ръководство на опасности от ръководство... Трябва непрестанен мониторинг на положението на водоемите и непрестанно поддържане на техническото им положение ", безапелационен бе специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР