Това заяви пред БНР дипломатът и бивш посланик на България

...
Това заяви пред БНР дипломатът и бивш посланик на България
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: 11 септември доведе до преоценка на представите за войната и за мира

Това съобщи пред БНР дипломатът и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова.

 

" Не съм оптимист, че можем да се върнем към времето преди 11-и септември - от позиция на връзки и на събаряне на ограниченията за сигурност, които към този момент са предписание във всички страни. Голямо значение има и разговорът, и опитът разнообразни етнически, цивилизационни групи да се схващат. Това би трябвало да съпътства всички тези ограничения, които страните вземат за своята сигурност, така наречен твърди ограничения, военните ограничения за сигурност. Няма изгледи да се реализира такова съгласие, което да даде задоволителна степен на сигурност на западната цивилизация ", уточни тя.

 

По думите й случилото се на 11 септември 2001 година ни е вкарало и в чисто цивилизационни, религиозни разсъждения, с заплаха даже да се получи неправдив конфликт на религиозна основа. Според нея това е по този начин, тъй като мотивацията на тази офанзива е съдържала в себе си освен удар против цивилизования, само че и против християнския свят.

 

Поптодорова акцентира, че забележимите последствия от терористичния акт на 11 септември са били главно доста тежката и необикновена за американците смяна във вътрешните правила за живот. 

Бившият дипломат на България в Съединени американски щати означи също по този начин, че Мемориалната стена е била в началото с 55 имена на жертви на офанзивите, а през днешния ден към този момент са над 350:

 

" Това са хора, които са наранени дълги години напред от тези терористични офанзиви ", добави дипломатът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР