Това заяви пред БНР Диана Русинова от Европейския център за

...
Това заяви пред БНР Диана Русинова от Европейския център за
Коментари Харесай

Диана Русинова: За българина друга мярка няма да работи, освен да му вземат най-милото - автомобила

Това съобщи пред БНР Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики по отношение на проблема с измененията в Наказателния кодекс, касаещи отнемането на коли на седналите зад кормилото пияни или дрогирани.

 

По думите й законовите промени не усилват предпоставките за корупция. Тези промени биха имали чисто предпазен темперамент.

 

" Корупцията в Министерство на вътрешните работи я има и няма да бъде изкоренена. Това, че има някакви промени, посредством които вероятно могат да ви лишават автомобила, не е мотив за терзание. Съмнявам се всеки трети човек да има опцията да дава пари под масата и да корумпира служителите на реда. Вероятно ще има случаи на корупция, само че те ще бъдат по скоро по-малко ", означи специалистът.

Тя уточни, че за отвод от непринудено предоставяне на кръвна проба има ефикасна присъда. Това са производства, които минават много бързо, разяснява Русинова: 

" Ако откажете, освен че ви взимат колата, освен че ще платите санкцията, само че ви грозят от 1 до 3 години - в случай че не откажете и въпреки всичко сте пили, само че в случай че откажете - от 1 до 5 години затвор. Това са новите промени в закона ", акцентира експертът.

 

Относно гонките, които получиха известност в последните дни, Русинова сподели следното:

" Държавата изкуствено основава проблеми и прави по този начин, че едно нещо, което е спорт и може да се практикува както от експерти, по този начин и от фенове, нито има къде да се практикува, нито има федерация, която да застава и да притегля младежите към себе си. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР