Това заяви пред Българското национално радио министърът на отбраната Драгомир

...
Това заяви пред Българското национално радио министърът на отбраната Драгомир
Коментари Харесай

Заков: Поне още месец ще съм министър

Това съобщи пред Българското национално радио министърът на защитата Драгомир Заков.

Коментарът му идва на фона на поредност от политически разтърсвания и свалянето на кабинета “Петков” след импортиран от ГЕРБ избор на съмнение.

Според Заков вярно и отговорно е решението, което Народното събрание взе по отношение на тематиката " Северна Македония ". Това се случи в петък при гласоподаване в пленарна зала. Прието бе предлагането на “Демократична България”.

" Но би трябвало да се свърши още работа, с цел да може решението да бъде стабилно... Прекалената централизация върху евроатлантическата интеграция на една страна е във щета за целия район Западни Балкани, тъй като има и други страни, които имат интерес от присъединение. А ние се намираме в миг, в който имаме неповторимия късмет да защитим нашия интерес ", уточни Заков.

Министърът на защитата разясни, че продължаващата война в Украйна основава военни, стопански, продоволствени, инфлационни опасности. Военни опасности по отношение на България по думите на Заков няма.

“Определен сюжет би повишил рисковете - да вземем за пример разширение на бойните дейности на юг от Одеса... От войната в Украйна ще получим съществени уроци. Може би в идната година ще се наложи преосмисляне на плана за рационализация на армията ", добави военният министър.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР