Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на „БСП за

...
Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на „БСП за
Коментари Харесай

Зарков: Радев показва как се защитава държавният интерес

Това съобщи по БНР зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България” Крум Зарков в коментар за аудиозаписа от срещата сред двамата.

Той добави, че президентът е бил нападнат от ГЕРБ, които търсят всяка причина за нападки против него, само че че той е дал отговор почтено.

„ Днес, когато имаме целия диалог, виждаме по какъв начин президентът дава урок, освен на българските политици, а и в по-голям мащаб - по какъв начин може да се приказва на всеки представител, било и от най-мощната страна, с почитание, само че не и със благоговение, без фукане, само че със самочувствие, без експанзия, само че с задоволително мощ, с цел да покаже, че гледната точка на България е такава, каквато е била изразена от институциите й. Че само българските институции могат да дефинират гледната точка на България”, безапелационен бе депутатът.

Крум Зарков напомни, че неотдавна президентът Радев е изразил позиция и по други значими геополитически въпроси – обръщайки се към европейските водачи по отношение на настояването за взаимност, напомняйки им и техните отговорности.

„ Това ме кара да мисля, че президентът Радев, с идентичен критерий и обоснованост, и меродавност, съумява да приказва на най-важните международни водачи, както на Запад, по този начин и на Изток”, сподели още Крум Зарков.

Той изрази вяра, че ще бъде предоставена и стенограма от диалога сред премиера Борисов и турския президент Ердоган.

Днес по-рано протоерей Николай Георгиев популяризира посредством мейл до медиите записи от срещата сред Негово Светейшество Московския патриарх Кирил и президентът Румен Радев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР