Това заяви на брифинг в Народното събрание председателят на БСП

...
Това заяви на брифинг в Народното събрание председателят на БСП
Коментари Харесай

Нинова: Искаме нашите закони със социални и икономически мерки за хората и не подкрепяме програма с лобистки закони

Това съобщи на брифинг в Народното събрание ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и добави:

" Причината да не подкрепим програмата е, че нито едно от направените от нас оферти не се гледат в комисиите, не се включват в програмата на Народното събрание. Предупредихме още предходната седмица, че настояваме това да бъде един от целите на работата на Народното събрание, тъй като както виждате, удължава се срокът на епидемиологичната конюнктура, а хората изнемогват. Доходите не са задоволителни. Цените порастват нагоре. Нашата грижа е това като първи приоритет.

Внесли сме 8 законопроекта в този смисъл. Те са в помощ на младите фамилии, на пенсионерите, на безработните. Държим в програмата на Народното събрание да бъдат включени най-приоритетните 3 от тях - Законът за локалните налози и такси, където отпадат таксите за детски градини и ясли. Втори - Кодекс за обществено обезпечаване - преизчисляване на пенсиите. 50-те лв. са хубаво нещо, само че не са задоволителни. Дори към този момент да компенсират нарастването на цените. На трето място - Законът за фамилните помощи и деца, където предвиждаме помощ за родители, които са се осигурявали през последните две години, помощ за второ и трето дете не по-малко от 6 500 лв..

Всичко това би трябвало да се случи през актуализация на бюджета. Искаме ред и правила в страната, ред и правила в парламентарната република - това би трябвало да стане през актуализация на бюджета в Народното събрание - предложение, което също сме внесли. Затова и през днешния ден се въздържахме от стратегия, в която има лобистки текстове, има всевъзможни ползи. Но не и най-важният интерес - този на хората. Тази позиция представяме на Председателски съвет и настояваме обществените законопроекти да бъдат включени в програмата на Народното събрание ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР