Това заяви министърът по Европредседателството Лиляна Павлова по повод горещия

...
Това заяви министърът по Европредседателството Лиляна Павлова по повод горещия
Коментари Харесай

Павлова: Борисов не иска да решава под натиск за Русия

Това съобщи министърът по Европредседателството Лиляна Павлова във връзка горещия въпрос от последните дни - ще експулсира ли България съветски дипломати поради отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му във Англия.

Според Павлова дейности би трябвало да се подхващат след изчерпателен разбор на обстоятелствата и събитията.

„ Премиерът Бойко Борисов не желае да взима решения под напън на който и да било по тематиката, значимо е да бъде взето решението, когато имаме справедливи данни и информация, когато знаем какво тъкмо се случва. Утре е доста значим ден, всичко зависи от данните, с които разполагат службите. Ще беседваме ис посланика ни в Москва. Към момента позицията ни е уравновесена - съпричастни сме с Англия. На този съвет ще участват министри, представители на президента и представители на службите”, разяснява тя пред bTV.

Утре сутринта Борисов привиква Съвета по сигурността към Министерски съвет и се чака страната дефинитивно да реши ще се причисли ли към към този момент към 30 страни, които изгониха съветски дипломати. Засега той единствено привика посланика ни за съвещания.

По-рано през днешния ден военният министър Красимир Каракачанов разяснява, че позицията на премиера е извънредно уравновесена и той я поддържа.

"Към момента позицията на България е да се въздържи от оповестяването на дипломати за личност нон грата . При постъпване на друга информация, която може да промени аргументацията на държавното управление, ще бъдете осведомени навреме ", акцентира вицепремиерът.

Колегата му Валери Симеонов добави, че до момента в който няма доказателства за виновността на Русия, не е редно да се заема позиция, едвам в случай че бъде изрично открита такава, тогава може да предприемем дейности.

Междувременно представителят на съветското Външно министерство Мария Захарова съобщи, че публикуваното от Лондон "доказателство " за отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал е тотална международна имитация . Тя прикани, в случай че България има някакви данни по случаи, да ги даде.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР