Това заяви министърът на отбраната на Киев Олексий Резников в

...
Това заяви министърът на отбраната на Киев Олексий Резников в
Коментари Харесай

The Times: Украйна трупа милионна армия, за да си върне окупираните от Русия южни територии

Това съобщи министърът на защитата на Киев Олексий Резников в първото си от началото на войната изявление за английския.

Украинският президент Володимир Зеленски е издал заповед на украинската войска да си върне окупираните земи, излиза наяве от изявлението на Резников. Подобни информации се появиха в обществените мрежи в профилите на представители на украинската администрация в южните райони.

„ Ние разбираме, че това, политически, е доста значимо за нашата страна. Президентът издаде заповед на началника на генералния щаб на армията да приготви нужните проекти. След това Генералният щаб споделя какво е нужно за постигането на тази цел: а, б, в… Това е моята работа. Аз пиша писма на сътрудниците ми в страните сътрудници, генералите споделят за какво са ни нужни такива и такива типове оръжия, а след това получаваме политическо решение “, съобщи Резников.

Окупираните региони по черноморското крайбрежие са от голямо значение и за стопанската система на страната.

В звук с изказването на Резников и заповедта на Зеленски прозвуча и обръщението на вицепремиера Ирина Верешчук към популацията от окупираните региони на Херсконска и Запорожка области да се изтегля по всички вероятни способи: „ Трябва да потърсите къде да заминете, тъй като нашите Въоръжени сили ще стартират деокупация. Това ще бъдат големи сражения “.

През уикенда ВСУ към този момент организира няколко съществени офанзиви в региона на Херсон. Първият заместник-председател на Херсонската регионална администрация Юрий Соболевски също предложи на жителите на региона тези, които могат, да я изоставен, а тези, които останат да търсят укрития и да се запасят с вода и храна.

В същото време представители на съветската Държавна Дума иронизираха заповедта на Зеленски, а депутатът Михаил Шеремет я назова мъка.

„ Зеленски и неговата незаконна клика губят по всички фронтове, само че не престават да тласкат Украйна към неизбежен провал. Никакви шансове за завземат освободените от нашата войска нямат. Подобни заповеди са политическата мъка на режима на Зеленски, която ще продължи още малко. Развяването на сходни заявки няма нищо общо с действителността, тъй като на тях не им остана нищо “, съобщи Шеремет пред РИА Новости.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР