Това заяви министър-председателят Димитър Главчев преди началото на неформалната среща

...
Това заяви министър-председателят Димитър Главчев преди началото на неформалната среща
Коментари Харесай

Димитър Главчев очаква да има разбирателство и редовно правителство с пълен мандат

Това съобщи министър-председателят Димитър Главчев преди началото на неофициалната среща на водачите на Европейския съюз.

Държавните и държавните ръководители се събират през днешния ден в Брюксел, с цел да обсъдят институционални въпроси след провелите се европейски избори. Премиерът уточни, че полемиките са в начален стадий и все още не може да бъде дадена конкретика, само че изрази очакване да има повече изясненост за основните позиции при идващото постоянно съвещание на Европейския съвет.

Ние сме за бързо съгласие, посочи Главчев. По думите му реалистичната прогноза за конституирането на новата Европейска комисия е месец ноември. Далече сме още от момента да се приказва за сектор за български еврокомисар, належащо е първо да бъде определен ръководител на Комисията, добави министър-председателят.

Премиерът Димитър Главчев чака в България Народното събрание също да стартира бързо работа и да се сформира постоянно държавно управление. Министър-председателят изрази вяра народните представители да намерят съгласие между тях, защото съгласно него това е най-добре и за българските...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР