Това заяви журналистът и създател на сайта ФрогНюз Огнян Стефанов

...
Това заяви журналистът и създател на сайта ФрогНюз Огнян Стефанов
Коментари Харесай

Журналистът Огнян Стефанов: Военната доктрина на Путин по смразяв...

Това съобщи журналистът и основател на уеб страницата ФрогНюз Огнян Стефанов в предаването " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком по отношение на

 

" Заглавието звучи като заглавие на хроника или журналистическо изследване. По същия метод първоначално войната звучеше като " специфична военна операция`. Локалните войни не могат да се сравнят като мащаб със сегашната военна експанзия. Русия претендира за право да демонтира международния ред, който не й харесва, на негово място да инсталира съветския мир ", уточни Стефанов.

Запитан за какво подзаглавието на книгата е " Апокалипсисът - ужасни обстоятелства от Русия, Украйна и България ", журналистът изясни:

 

" От Евангелието на Йоан Апокалипсисът е описван като въведения към края на света. Като са определени по талантлив метод облиците, които олицетворят този Апокалипсис - Четиримата конници - над 100 от великите художници са се спирали на тази тематика, толкоз е била впечатляваща. Тези конници въплъщават злините, които се случват на човечеството. Първият конник въплъщава епидемиите. Вторият конник въплъщава войната и разрушенията, изправянето на народите един против различен, братоубийствени войни и така нататък ", сподели още той.

 

Стефанов посочи, че при написването на книгата си не е търсил какъв ще бъде резултатът у читателя.

" Аз имам вяра, че никой създател, даже на най-кратки журналистически форми, не търси по какъв начин ще го харесват или няма да го харесват читателите, а в действителност предава това, което го е развълнувало. Самият аз, при писането на тази творба, бях изправен пред доста смесени усеща, доста страсти. Аз съм учил в Лвов, най-западният град, на 60 км. от Полша. Бил съм и в Московския държавен университет - мога да върша някакви съпоставки. Влияел съм се от литература, изкуства. Върху мен са влияели преподаватели, писатели, поети. Тези смесени усеща някак си се предават, не съм търсил специфичен резултат ", уточни журналистът.

 

Запитан по какъв начин би реагирал в случай че чуе упрека, че това е конюнктурна книга, Стефанов отговори, че споделя мнението на Чърчил, че човек се трансформира всеки ден.

 

Изследователят приключи с обобщението, че войната е апотеоз на варварщината и насилието.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР