Това заяви инж. Славчев в интервю пред телевизия „Блумбърг“. „Когато

...
Това заяви инж. Славчев в интервю пред телевизия „Блумбърг“. „Когато
Коментари Харесай

Фандъкова обещала да премахне автогарата пред ”Ал. Невски”

Това съобщи инж. Славчев в изявление пред телевизия „ Блумбърг “.

„ Когато се обединят старания, гражданската сила се насочи в вярната посока, когато институциите Столична община, в лицето на кмета госпожа Фандъкова и СОС несъмнено, се обединят тогава виждаме, че се основава един работещ модел за решаването на проблемите “, съобщи общинският консултант.

На сесията на СОС на 14 септември, той получи отговор на питането си към кмета Йорданка Фандъкова за автогарата пред храм-паметника „ Св. Александър Невски “. Седмица по-късно към този момент има действителни шансове доникъде на октомври казусът да се реши и автогарата да бъде отстранена.

"За страдание не съумях да получа отговор на заложените от мен 4 въпроса. Не получих нито един съответен отговор и най-много на въпроса кой и за какво е дал позволение за паркиране на рейсове пред един от знаците на цяла България. След като останах незадоволен от отговорите поех ангажимент да вкарам отчет, който да анулира това решение от 2014 година

След сесията в диалог с госпожа Фандъкова тя пое уговорката към мен, че взаимно ще вървим към решаването на този проблем. Така че се надявам в границите на две три седмици фактически да бъде той решен и да няма повече автогара пред храм-паметника "Св. Александър Невски ".

Нещо, което е доста значимо и е в подтекста на Европейската седмица на подвижността е това, че автогарата пред „ Св. Александър Невски “ не дава отговор на политиките на Столична община и Столичния общински съвет. В самата стратегия, която приехме преди по-малко от 2 месеца, за чистотата на въздуха в София, сме заложили ясно политики, които да стимулират гостите на столицата да слязат от персоналните си коли и да употребяват публичния превоз. И тук се разминаваме, защото виждаме един двоен стандарт към едни рейсове, които се оказаха, че надалеч не са единствено туристически. Моя философия в работата ми като общински консултант и към, която се пробвам да се придържам е, че в случай че планираме София за коли и трафик ще получим коли и трафик, обаче в случай че планираме за хората и пространствата ще получим повече пространство за хората. И в подтекста на всичко това считам, че тематиката с "Александър Невски " напълно скоро ще има позитивен процес.

Нещо доста дебело желая да подчертая, че самото допитване, в което се включиха над 1000 души, демонстрира, че когато се обединят старания, гражданската сила се насочи в вярната посока, когато институциите Столична община и СОС се обединят тогава виждаме, че се основава един работещ модел за решаването на проблемите. И БПЦ също застана изрично зад това автогарата да бъде отстранена ", изясни инж. Симеон Славчев.

"На имейла си получих доста смислени оферти. Едно от тях беше пространството към „ Св. Александър Невски “ да е като площада в Рим, т.е. да има едно ужасно място, където всички поданици, посетители на града да си поддържат връзка и да си създадат напълно умерено и фотография пред катедралата.Това няма да затрудни трафика в столицата, защото мястото е такова, че обходни направления могат да се намерят. Едно от нашите оферти на ПГ5 и приоритет за идния политически сезон е да се направи една Стратегия за създаване на общински паркинги. Инж. Славчев призна, че доста мъчно се реализира нужния баланс в обществото. За страдание обществото ни е доста мощно разединено.

"Това е една от моите персонални задачи, да върнем единението, тъй като когато имаме единство тогава реализираме и резултатите и задачите си ", разяснява той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР