Това заяви българският министър-председател Кирил Петков в Битоля, където присъства

...
Това заяви българският министър-председател Кирил Петков в Битоля, където присъства
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имаме шанс за истински стъпки напред с РСМ, ако си протегнем ръцете във всички посоки

Това съобщи българският министър-председател Кирил Петков в Битоля, където участва на откриването на Българския културен център " Иван Михайлов " в Битоля.

Според него до момента в който държавните управления могат да работят по документи и разнообразни дипломатически стъпки, които би трябвало да се създадат, тук битката е за сърцата и мозъците на хората от двете страни на границата и това няма по какъв начин да се случи на база на документи.

„ Това би трябвало да се случи на база на общи дейности, на единодушие и на работа дружно. Това, което стана ясно в нашата коалиция, и в България като цяло, а мисля и от другата страна на границата в РСМ и в разнообразни институции, че е време да загърбим разликите между тях, тъй като стабилността на България, на РСМ, на Балканите зависят от тези общи дейности “, счита министър председателят.

Според него би трябвало да обърнем смисъла на термина „ европеизация “.

„ Нашата задача сега е да обърнем тази дума и тя да има друго значение, употребявайки общият капацитет, подавайки си ръка дружно този район да стане най-бързо растящият в Европа. Трябва да надмогнем егото си, до някаква степен близка и не толкоз близка история и да кажем, че е имало положителни страни, имало е и не толкоз положителни страни. Време е да създадем идващите крачки напред “, съобщи Петков.

В българската делегация също по този начин са представители на разнообразни партии, както и министъра на външните работи Теодора Генчовска и вицепрезидентът Илияна Йотова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР