Това зависи единствено и само от нас, каза в предаването

...
Това зависи единствено и само от нас, каза в предаването
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Подписан от сглобката политически документ ще ни помогне за Шенген

Това зависи само и единствено от нас, сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният министър на външните работи и някогашен дипломат в Турция Надежда Нейнски  Надежда Нейнски Надежда Нейнски стартира политическата си кариера във възобновената в края на 1989 година в отговор на въпрос близо ли е България до приемане в Шенгенското пространство.

Министър-председателят на Нидерландия сподели, че България е изпълнила всички аршин за Шенген. Ние сме изпълнили техническите критерии, само че остава казусът с доверието, съобщи Нейнски.

По думите ѝ, с цел да се реши този проблем, би трябвало да доста ясно да се регламентират позициите в ръководещото болшинство и да се знае кой защо носи отговорност.

За да може тази управническа формула да излъчва предсказуемост, би трябвало да има някакъв политически документ. В противоположен случай те споделят на гласоподавателите си – умерено, в един миг ние ще изиграем другите. Това основава чувство за лекомисленост и отваря вратата разнообразни страни да си вземат решение вътрешнополитическите проблеми с това, което България чака, уточни някогашният външен министър.

Въпросът с Шенген е въпрос на доверие. В случая е заложен националният интерес на България. Евроатлантическото болшинство би трябвало да излъчва единни сигнали, а не сигнали, че всеки миг ще се надиграят един различен, добави Надежда Нейнски  Надежда Нейнски Надежда Нейнски стартира политическата си кариера във възобновената в края на 1989 година.

Единият от разновидностите е въздушен Шенген, само че това не значи участие в Шенген, а поетапност, която държи вратата отворена, в случай че България не вдъхва доверие у някои европейски страни. Другите разновидности са Шенген по въздух и вода и изцяло приемане. Въздушният Шенген ще улесни туризма, само че търговията и стопанската система зависят от водата. Трябва да действаме в една крачка с Румъния. Това ще ни даде постоянни причини, сподели още Нейнски.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР