Това записа парламентът с окончателното приемане на промените в закона

...
Това записа парламентът с окончателното приемане на промените в закона
Коментари Харесай

Новите офицери ще се представят и в парламента

Това записа Народното събрание с окончателното приемане на измененията в закона за защитата. Преди това депутатите одобриха Доклада за положението на защитата и въоръжените сили за 2016 година

За Българска социалистическа партия е неприемливо и израз на пренебрежение да бъдат привиквани в Народното събрание висшите офицери.
Красимир Янков акцентира, че по принцип няма проблем да се инициира среща с висшите офицери и министъра и депутатите от комисията.

С корекция в закона непрекъснатият секретар на защитата става най-висшият държавен чиновник в Министерството на защитата, съобщи Българска телеграфна агенция.
Досега беше написано, че той е "висшият държавен чиновник в Министерството на защитата ".

За непрекъснат секретар на защитата е нужен професионален опит не по-малко от 8 години и четвърти старши сан, като държавен чиновник, както и управителна служба в държавната администрация не по-малко от три години, от които не по-малко от една година в Министерството на защитата. Той би трябвало и да е получил по-висока годишна оценка на осъществяването на длъжността при годишното оценяване в годината, предхождаща подбора.

Постоянният секретар на защитата се назначава от министъра на защитата, в съгласие с министър-председателя, за период от 4 години, който изтича преди придобиване от служителя на право на пенсия за застрахователен стаж и възраст. Постоянният секретар на защитата има всички права по служебно правно отношение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР