"Това за мен е като приказка", споделя Тин Ти Фам,

...
"Това за мен е като приказка", споделя Тин Ти Фам,
Коментари Харесай

Българи отглеждат изоставено в джунглата момиченце

"Това за мен е като приказка ", споделя Тин Ти Фам, 12-годишно момиче с невероятна история.

Когато Тин се ражда, майка ѝ я изоставя пред вратите на обществен дом в далечна виетнамска провинция в джунглата.

Отгледана е от монахиня, която храни Тин с това, което може да откри - ориз, оризова вода, банани, помело, мандарини и в доста редки случаи прясно мляко.

Животът на момиченцето се смяна изцяло с помощта на двама българи, които се влюбват в нея от пръв взор и желаят да се трансфорат в нейни родители.

Диана Маринова за първи път стъпва във Виетнам през 1993 година С мъжа ѝ вземат решение да развиват бизнес там.

10 години по-късно след цунамито в Индонезия, лишило 200 хиляди човешки живота, Диана и брачният партньор ѝ вземат решение, че желаят да осиновят дете и то да е от Азия.

За дребната Тин научават посредством техен другар във Виетнам.

"Един непосредствен другар губернатор на провинцията обикалял в региона си и разкрил едно момиченце на година и половина дружно с монахинята в обществения дом. Изпрати ми фотография и когато я видях, си споделих "Това е моето дете ", споделя Диана в предаването "Събуди се " по NOVA.

Така през 2005 година тя и брачният партньор ѝ стават първото българско семейство, отпътувало за Виетнам, с цел да осинови дете.

Тин идва в България на Коледа през 2007 година

В началото всичко я стряска - шумът на течащата вода, печката, колите, тв приемникът. Но единствено месец по-късно тя към този момент знае български език.

Сега Тин е ученичка и има съществени цели и планове за бъдещето си.

Тин желае да учи генетика, с цел да схваща аргументите за дадена болест и да я предотвратява. Има и още една фантазия - един ден да види дома, в който е прекарала първата година от живота си.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР