Това, за което предупредиха синоптиците, се случи! Силен вятър се

...
Това, за което предупредиха синоптиците, се случи! Силен вятър се
Коментари Харесай

Паднали дървета, тежко ранен мъж, огромни тапи... Вятърът не се шегува СНИМКИ

Това, за което предизвестиха синоптиците, се случи! Силен вятър се изви на доста места в България, не подмина и столицата.

Доказателство за това са редицата сигнали за паднали дървета, които препречиха основни столични улици и булеварди. Те образуваха съществени тапи, само че също така предизвикаха куп вреди, падайки върху коли. За благополучие всичко се размина без ранени хора.

Блиц оповестява за паднал огромен бор на улица „ Кумата “ в квартал „ Бояна “. От фрагменти във Facebook се по какъв начин дървото е препречило цялото пътно платно.



Инцидент с повалено от бурния вятър дърво, паднало върху автомобил, се е разиграл и при Топлоелектрическа централа „ Земляне “ в квартал „ Красна поляна “. За благополучие няма потърпевши, а единствено нанесени материални вреди на колата.





Паднало дърво има и на бул. „ Никола Вапцаров “ в посока на ТВ кулата.

Подобна рискова обстановка има и на бул. „ Президент Линкълн “.



На всички места, където има паднали дървета, навреме бяха изпратени екипи на Столична община и Пожарна, които да отстраняват нередностите.



Междувременно стана ясно, че клон е паднал върху човек, до момента в който си разхожда кучето в столичния парк „ Света троица “.

На мястото има полиция, чака се кола за спешна помощ. Паркът е затворен и чиновниците на реда приканват с мегафон жителите да не се разхождат по алеите, прецизира Новини.бг.



Пострадалия е в тежко положение, а домашният му любим е избягал незабавно след случая.

„ Осем екипа на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ работят по отстраняването на счупени клони и дървета в резултат на мощния вятър “, заяви шефът на АПП Красимир Димитров. До момента има подадени 15 сигнала от разнообразни региони на София.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР