Това вещае само едно – анархия и още по-голям корупционен

...
Това вещае само едно – анархия и още по-голям корупционен
Коментари Харесай

ВМРО: Започва поголовен хаос с ТЕЛК. От днес „на случаен принцип“ решенията ще се разглеждат само по документи

Това вещае единствено едно – безредица и още по-голям корупционен риск

Вътрешна македонска революционна организация предизвестява, че иде цялостен безпорядък с решенията на ТЕЛК. Възможно е хиляди, десетки хиляди хора с трайни увреждания да останат без експертно решение или да осъмнат с понижен % приета инвалидизация (нетрудоспособност).

За това сигнализира зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера. Той изяснява в детайли и повода за това:

Считано от 20 юни стартира електронно систематизиране на преписките на инцидентен принцип сред всички ТЕЛК. На процедура кабинетът „ Денков “ задължи всички държавни и общински лечебни заведения да разкрият по една, а в университетските лечебни заведения - по най-малко две ТЕЛК. Едномесечният период за това изтича на 19 април. А от 20 юни заявките за ТЕЛК би трябвало да се разпределят електронно на инцидентен принцип, сред всички комисии в страната от система. Дали тази система е подготвена и ще проработили - не знам.

„ Т.нар. промяна, разказана нагоре, е дело на доктор Асен Меджидиев и проф. Мавров, които създават тактиката за това цялостно комплициране, което назовават помпозно „ промяна “. Същата е призната от кабинета „ Денков “. Задава се повсеместен безпорядък. Опасявам се, че сме на прага на голям обществен, здравен проблем, засягащ стотици хиляди човешки ориси и фамилии. “, добавя още картината Контрера.

До 19 април в страната трябваше да бъдат разкрити към нови 80 ТЕЛК във всички държавни и общински лечебни заведения. В университетските лечебни заведения - най-малко две. Какво се случва обаче, в случай че няма експерт или даже експерти по избрани болести? Даваме образец - в случай че в болница „ Света Екатерина “ се падне за разглеждане кореспонденция на човек с очно заболяване - кой ще го освидетелства, тъй като там офталмология няма.

А отговорът на тези въпроси е елементарен.

„ Комисиите към този момент ще работят единствено по документи. Ще се стигне до цялостен безпорядък, евентуално и до доста оспорвания за % неработоспособност. Срокът да излязат с решение е 3 месеца, дали ще се съблюдава - двоумя се. “, продължава с възмущението си зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

„ Въобще основан е следващият нормативен и административен безпорядък сякаш с благовидното опрощение, че по този начин се борят злоупотребите. За мен методът „ единствено по документи “ ще сътвори още по-голяма база за злоупотреби и за ощетяване на жители в потребност. ", безапелационен е още Контрера.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР