Това, върху което работим, означава, че наследниците на Гоце Делчев

...
Това, върху което работим, означава, че наследниците на Гоце Делчев
Коментари Харесай

Ковачевски: Наследниците на Гоце Делчев ще впишат сънародниците на Радев в Конституцията

" Това, върху което работим, значи, че наследниците на Гоце Делчев ще впишат в конституцията сънародниците и наследниците на Радев ".

По този метод министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски разяснява думите на българския държавен глава Румен Радев, че държавното управление на РСМ може да има искания, че построява съвременно, мултиетническо общество, когато впише сънародниците на Гоце Делчев в Конституцията си.

На въпрос дали изказването му в Исландия, че " дискурсът, употребен от България към Северна Македония, е доста сходен на дискурса, употребен от Руската федерация към Украйна " значи, че Скопие се отхвърля от вписването на българите в Конституцията, Ковачевски уточни, че РСМ не води договаряния с България, а с Европейски Съюз.

" Конституционните промени са част от преговорната рамка с Европейски Съюз ", добави Ковачевски.

" Това е нещо, което би трябвало да се случи, тъй като жителите заслужават да живеят в страна член на Европейски Съюз ", акцентира Ковачевски и разясни, че и в този момент се работи по въпроса посредством образуваната работна група.

По-рано през днешния ден българският държавен глава Румен Радев съобщи, че българите в РСМ са подложени на систематичен тормоз.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР