Това важи особено когато става въпрос за облекла, които се

...
Това важи особено когато става въпрос за облекла, които се
Коментари Харесай

Задължителните изисквания при избора на работно облекло

Това важи изключително когато става въпрос за дрехи, които се употребяват в среда, изискваща висока видимост на служащия. Атмосферните и изкуствените условия на осветяване на работното място, както и резултата от условия като мъгла и сняг би трябвало да се регистрират при избора на работното облекло.

Може да се окаже, че за някои работни места е нужна единствено една жилетка, само че служащите, които са изключително застрашени, да вземем за пример от движещи се коли (работници по поддръжката), може да се нуждаят от изцяло облекло с цел да се предпазят. При работа в среда с висока температура и неподходящи атмосферни условия, би трябвало да обезпечава съответна отбрана както денем, по този начин и през нощта.

По предписание: колкото по-специфични са изискванията или работната площадка, толкоз по-голяма е нужната сума за обезопасяване на служащия.

Ефективността на облеклата е обвързвана и с техния цвят, който би трябвало да разрешава на служителя да се отличава от атмосферата, намираща се в работната среда. Облеклото би трябвало да включва и светло-отразяващи детайли, когато е належащо, с цел да може да се вижда от фаровете при неприятни условия на осветяване или през тъмната част на денонощието.

Отразяващи ленти могат да бъдат под или върху талията на жилетки или якета, както и светло-отразяващи ленти върху панталони. През летните месеци подсилените в допълнение с компактност жилетки или гащеризони могат да бъдат прекомерно топли през летните месеци, в този случай могат да се доставят с подобаващите условия.

За да не основават ограничаване в придвижването на ползвателите, облеклата би трябвало да са подбрани в прецизен размер за всеки чиновник. Облеклото за мокро или студено време би трябвало да има подобаващи качества на високотехнологично равнище или да може да се носи под облеклата от висококачествени материали.

Независимо дали ще наеме или ще закупи работно облекло, работодателят би трябвало да:

- Осигури гратис работно облекло за работа на чиновниците, които могат да бъдат изложени на обилни опасности за тяхната безопасност;

- Осигури поддръжка на облеклата в чисто и положително работно положение. Това би трябвало да се управлява регулярно преди облеклото да бъде обещано на чиновниците за ползване; Предостави уреди за предпазване на работните облекла, когато не се използват;

- Осигури съответна информация, указания и образование, с цел да могат чиновниците да употребяват вярно облеклата. Това би трябвало да включва пояснение на рисковете, за какво облеклото е належащо, по какъв начин и по кое време би трябвало да се носи;

- Контролира чиновниците, с цел да се подсигурят изискванията на труд и сигурност и да се подсигурява, че облеклата се употребяват вярно и когато това е належащо.

Служителите от своя страна би трябвало да:

- Носят работното си облекло, според инструкциите на техния работодател;

- Полагат грижа за облеклото, което им е издадено, да ревизират и оповестяват за повреди или недостатъци на работодателя си;

- Използват предоставените складове, когато облеклата не се употребяват;
Не не помнят, че разваленото или неуместно облекло няма да ги защищити вярно.
PR обява
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР