Това в най-голяма степен е важно за хората с генетично

...
Това в най-голяма степен е важно за хората с генетично
Коментари Харесай

Ново приложение за смартфони идентифицира ранните признаци на деменция

Това в най-голяма степен е значимо за хората с генетично предразположени към деменция, които съгласно Alzheimer`s Research UK са към 30% от засегнатите, показва Euronews.

Заедно със софтуерна компания Datacubed Health научният екип от Сан Франциско е създал тест, прилаган посредством смарт телефони. Ефективността му е тествана в четиригодишно изследване сред 2019 година и 2023 година с 360 участници, (209 дами и 151 мъже), на междинна възраст 54 години.

Голяма част от определените участници са с генетично влечение към деменция, въпреки че до присъединяване си в проучването не са показали признаци. Анализирани са гласови записи, равновесие, характерности на придвижванията и говора.

Сега задачата на учените от UCSF е да се разработят „ незабавно ” надеждни цифрови проби за невродегенеративни болести, които да включват и още една значима алтернатива - приложенията да регистрират резултатите от прилаганите лекувания. Учените считат, че това освен ще дава навременни настоящи данни за положението на пациентите, само че и...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР