Това, в което не ме убеди Младен Кръстаич са основни

...
Това, в което не ме убеди Младен Кръстаич са основни
Коментари Харесай

Атанас Караиванов: Младен Кръстаич не се справи със задачата си

Това, в което не ме убеди Младен Кръстаич са съществени пунктове, като метода по който избира групата, титулярния състав, нуждата да играем по система 3-5-2, играчи на непривични за тях постове, от което явно се усещаха комплицирани и най-много липса на резултати. Работата на един треньор се съди по неналичието на резултати. Според мен не се оправи със задачата си. Това съобщи президентът на ПФЛ Атанас Караиванов в предаването " Арена спорт ".

" Признавам положителния му старт предходната година, само че оттова нататъка си пропиляхме възможностите ", добави Атанас Караиванов в студиото на Българска национална телевизия.

Повод за коментара му бе изявлението на селекционера на националния ни тим по футбол, че " в случай че в българското състезание не играят българи, по-добре да го закрием ".

" Когато човек работи в непозната страна би трябвало да е малко по-уважителен към локалните. Изненадващо е, че изявлението му се случва два дни след провалянето от Литва ", сподели Караиванов.

" Не може да приемем тези обвинявания, това състезание, което е на едно приблизително равнище в Европа, да бъде упрекнато и в един миг да бъде закрито, въпреки, че това е условно казано. Темата българи - чужденци футболисти, съгласно мен би трябвало да бъде затворена, тъй като по този начин се играе в Европа. Когато подписа своя контракт, той беше наясно с какво разполага в нашето състезание и какви играчи има по чужбина ", изясни президентът на ПФЛ.



Атанас Караиванов разяснява тематиката за играещите в България чужденци, коита са 30%.

" Ние сме на едно обикновено равнище. 711 професионални футболисти имаме, 511 в първа лига, 180 чужденци в първа лига, 36 във втора лига ", разгласи Караиванов.

Той уточни, че в редица страни няма ограничавания за чужденци в локалното състезание.

" Ограничения сходни на нашите: 4 в Сърбия, 4 в Румъния, 8 в Гърция, Израел 6, Швейцария 5, Словакия 5, Украйна 7. В огромните шампионати - в Италия единствено двама на терена, Франция четирима играчи, Испания трима. Ограничения няма в Англия, Холандия и Германия ", обоснова се Атанас Караиванов.

" Ние сме членове на Европейски Съюз, пазарът е отворен. Никой не може да спре футболистите като служащи. Чужденци назоваваме тези, които са с паспорти отвън Европейски Съюз, те при всяко състояние са по-изгодни за българските клубове ", сподели още той.

" Ние би трябвало да оказваме помощ на българските футболисти да израстват около положителните чужденци, и в случай че може да се ограничи навлизането на по-ниско разрядни футболисти от чужбина ", съобщи Караиванов.

На въпроса дали би трябвало ПФЛ да управлява шампионата, той съобщи, че работи добре с БФС.

Вижте цялото изявление във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР