Това установи проверка в МВРШофьорът, който уби две студентки на

...
Това установи проверка в МВРШофьорът, който уби две студентки на
Коментари Харесай

Над 40 полицаи помагали на Георги Семерджиев да кара надрусан

Това откри инспекция в Министерство на вътрешните работи
Шофьорът, който умъртви две студентки на пътя, имал чадър от три районни и КАТ

Ще уволнят полицайката Симона

Над 40 служители на реда са помагали на Георги Семерджиев да заобикаля наказания на пътя през последните години. Срещу тях ще стартират дисциплинарни инспекции, сподели основният секретар на вътрешното министерство Петър Тодоров. 

Софийска градска прокуратура към този момент е образувала против чиновниците на Министерство на вътрешните работи произвеждане за закононарушение по работа. Част от тях ще бъдат уволнени дисциплинарно. Семерджиев е обвинен за причиняване на гибелта на две млади дами, които опустоши с джипа си на 5 юли на бул. “Черни връх ” в София. Според прокуратурата той е избягал от мястото на злополуката и е седнал зад кормилото без шофьорска брошура и след приложимост на опиати. По информация на “Труд ” обект на инспекцията са три районни ръководства в София и “Пътна полиция ”. 

Установено е, че полицайката Симона Радева е помогнала на водача да се укрие след тежкия случай. Проверката против нея към момента не е завършила, само че основният секретар чака дисциплинарното є уволняване. Според чудесно осведомен източник, Радева е единственият чиновник на Първо РПУ, който е била свърза със Семерджиев. Доста повече са униформените от Четвърто районно, които са му помагали, тъй като гратис са си миели колите на автомивката му в кв. “Лозенец ”. Сред тях е приятелят на Симона, който е отдельонен пълководец в районното и който пръв се е озовал на мястото на злополуката. “Вътрешна сигурност ” нищи и Седмо РПУ в столицата. Преди 2 месеца Семерджиев е бил спрян за инспекция през нощта, само че съгласно униформените избягал от мястото. Това обаче е останало без последици и не са били подхванати ограничения да бъде арестуван, макар че неведнъж е засичан да кара пийнал, надрусан и без бумаги. Той има 47 акта и 49 наказателни постановления, само че пътни служители на реда не са му връчвали част от тях, с цел да не бъде предаден на прокуратурата. Семерджиев е обвинен и за разпространение на опиати и инспекция нищи дали служители на реда не са прикривали и тази му активност.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР