Това управление няма алтернатива. ... Емоциите след една или друга

...
Това управление няма алтернатива. ... Емоциите след една или друга
Коментари Харесай

Христо Иванов: Не се готви промяна в позицията на България по отношение на РСМ

" Това ръководство няма опция.... Емоциите след една или друга среща постоянно могат да бъдат изведени пред скоби. Но това е пътят към разпада. Разпад, който е неосъществим по една елементарна причина, че няма опция. Какво, ще отидем на още едни избори? И какво чакаме да се случи на тях? Големи провокации, само че и огромни благоприятни условия има пред нас - действително можем да осигурим влизането на страната и в Шенген, и в еврозоната, действително би трябвало да стартираме използването на ограниченията за Плана за възобновяване. Това са големи благоприятни условия пред страната и тя може да се обнови и модернизира доста съществено. Пред лицето на тези императиви трябва това ръководство да го изградим, колкото и да е мъчно. Това е наша отговорност, да не занимаваме хората с страстите си. Да осигурим за един интервал стабилизация на страната. Трябва да има схващане от всички страни, че не можем да продължаваме както до момента. Да покажем на обществото, че разбираме, че с досегашните корупционни практики би трябвало да се разделим. Това основава допълнителна трудност в ръководството ".

Това сподели пред съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов, народен представител от ПГ на " ПП-ДБ ". 

Той определи съвместно ръководство на ПП-ДБ с ГЕРБ-СДС като " взаимно управление по нужда - историческа и доста сериозна "  и посочи, че в основата му е  английският израз - " Да се съгласим, че няма да се съгласяваме ":

" Много ясно да знаем кои са тези в действителност значими неща за страната, по които би трябвало да намираме единодушие. Запазвайки схващане, че отвън тях ние ще си останем съперници. В процеса на това ръководство нека да успеем да преодолеем и огромната разграничителна линия, обвързвано с невъзможността да разгадаем проблемите на корупционното преодоляване на страната след 1989 година, да стартираме да решаваме и този проблем. Тогава ще настъпи може би цялостна нормализация и политическите съперници ще могат да се сближат в по-голяма степен. Това би трябвало да се случи, тъй като другояче тектоничните разделения в България ще продължат ".

С плаващи болшинства това ръководство няма да оцелее, акцентира Иванов.

По думите на Христо Иванов трите съществени целта пред ръководството са оздравяването на правораздаването, попълването на регулаторите с хора, които ще могат да ги трансфорат в имунната система на страната и трети - службите.

" Не ми е известно Даниел Лорер да е обсъждан за гуверньор на Българска народна банка ", акцентира съпредседателят на Демократична България.

" От доста време сме подготвени с текстове. Очаквахме да стане явен форматът, в който те ще се преглеждат. Дали ще съумеем да се съгласим по какъв начин ще наподобява конституционната комисия, с цел да можем в границите на този развой да ги анонсираме. Надявам се другата седмица да бъде пусната в деяние конституционната комисия в Народното събрание и тогава ние ще анонсираме нашите хрумвания ", съобщи той по отношение на плана за конституционни промени на ПП-ДБ.

Христо Иванов акцентира изрично, че не се готви смяна в позицията на България във връзка с Република Северна Македония с спомагателни отстъпки, с цел да стартират по-бързи договаряния за участие в Европейски Съюз.

" Преговорната рамка не може да бъде предоговаряна, тя е приключен факт на европейско равнище. Не става дума за двустранни връзки сред България и РСМ.... Трябва да намерим метод да защитим ползите си, да използван инструментите, които ни бяха дадени с Преговорната рамка, само че и да изправим отношението сред двата народа, тъй като позволихме политиците от двете страни да инжектират ненавист ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР