„Това управление е нужно на държавата и този кабинет направи

...
„Това управление е нужно на държавата и този кабинет направи
Коментари Харесай

Министър Иван Иванов: Това управление е нужно на държавата

„ Това ръководство е нужно на страната и този кабинет направи невъзможното, с цел да стабилизира страната в този спешен миг. Споделяме казаното от премиера, че главната ни цел е да преборим корупцията. Ние желаеме непоклатимост и публичният запас да бъде ориентиран към жителите. “ Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов пред Българска национална телевизия. Според него към сегашния миг се извършват поетите задължения залегнали в съдружното съглашение. Той разяснява още, че днешното решение на " ИТН " е било изненадващо и следва да се види по какъв начин ще се развият нещата в тяхната партия.

„ Ние разчитаме на нашите съдружни сътрудници и поддържаме решенията на държавното управление. Българска социалистическа партия е виновна партия “, съобщи доктор Иванов. По думите му всеки непремислен ход в тази обстановка ще докара страната до непредвидими резултати.

Аграрният министър акцентира, че актуализацията на държавния бюджет сега е витално значима. „ Всяко едно държание, което пречи на актуализация на бюджета ще е потрес за всички българи. Тук не приказваме за оцеляване на кабинета, а той да може да продължи работата си “, подчертава доктор Иванов.

„ Ние не влизаме в секрети сделки и работим оптимално намерено. Смятам, че хаосът, в който може да попадне страната е нездравословен за всички, по тази причина ще се опитаме да работим в кабинет на малцинството “, съобщи министърът.

Земеделският министър открои, че сега главната задача е актуализация на бюджета, в която се плануват и спомагателни средства за бранш земеделие.

„ Подпомагането е невиждано тази година и касае бранш храни, земеделските производители и резултатът от тези средства към този момент го усещаме, като продукцията на земеделските производители идва на по-ниска цена “, уточни министър Иванов. Той посочи, че до дни ще стартира изплащането на средствата по Ковид мярката, които са в размер на 143,5 млн. лева, а общия бюджет до края на годината, който би трябвало да бъде изплатен е съвсем 300 млн. лева

Д-р Иванов акцентира, че в бюджета се планува и нулевото Данък добавена стойност за хляба, което ще задържи цената му. „ Докато има дейно ръководство продоволствена рецесия няма да има “, заяви той. По думите му, в случай че няма подкрепяне за стопаните, нещата ще излязат отвън надзор и в случай че няма актуализация, тези средства няма да стигат до хората.

Министър Иванов се обърна към производителите с уверението, че страната стои зад тях, като се старае да покрива техните претенции, с цел да може да те да доставят качествена храна на хората на налична цена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР