Това трябваше да е добра седмица за Ювал Абрахам. Филмът

...
Това трябваше да е добра седмица за Ювал Абрахам. Филмът
Коментари Харесай

Германският „Staatsräson“ хвърля дълга сянка върху Израел и Газа

Това трябваше да е добра седмица за Ювал Абрахам. Филмът на израелския режисьор „ Няма друга земя “ за разрушаването на палестинските домове на Западния бряг от израелската войска преди малко беше спечелил най-хубав документален филм на Берлинале, най-големият кино фестивал в Германия.

Но внезапно той беше затрит в това, което германците назовават ​​„ ein Mega-Shitstorm “. В своята благодарствена тирада той подлага на критика израелския „ апартейд “ в окупираните територии. На идващия ден немски политици се извиха на опашка, с цел да осъдят неговите забележки — и другите изрази на взаимност на Берлинале с палестинците — като антисемитски.

Нещата започнаха да ескалират. Ейбрахам сподели на X, че е получил смъртни закани и „ дясна израелска навалица “ е пристигнала в дома му, „ заплашвайки близки членове на фамилията “, които са били принудени да избягат. Еврейският режисьор, сърдит от това, че е наименуван антисемит, сподели, че е възмутително, „ че немските политици през 2024 година имат дързостта да употребява...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР