Това трябва да стане през първата половина на 2024 година. Според

...
Това трябва да стане през първата половина на 2024 година.
Според
Коментари Харесай

Apple ще позволи в Европа да се инсталират приложения на iPhone извън App Store

Това би трябвало да стане през първата половина на 2024 година.

Според Марк Гурман, помощник на Bloomberg, през идната година потребителите на iPhone в Европейски Съюз ще могат да изтеглят приложения, които се намират отвън формалния App Store, в сходство с европейските разпореждания.

Опцията ще стане налична през първата половина на 2024 година и ще даде опция на потребителите да изтеглят приложения, без да се постанова да употребяват App Store, което значи, че на разработчиците няма да се постанова да заплащат комисионата от 15 до 30% на Apple.

Гурман съобщи, че Apple ще вкара „ строго следена система “, която ще разреши на потребителите от Европейски Съюз да конфигурират приложения, хоствани на други места.

Законът за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, който влиза в действие на 1-ви ноември 2022 година, изисква от фирмите да отворят своите онлайн услуги и платформи за други компании и разработчици.

DMA ще окаже огромно влияние върху платформите на Apple и може да докара до обилни промени в App Store, FaceTime, Siri и други приложения.

Тази нова много необикновена за Apple опция може да се появи незабавно след март 2024 година,а защото Apple ще се съобрази със Закона за цифровите пазари, все още на излизане на iOS 17.2 функционалността за външно зареждане на приложения може да отвори нови благоприятни условия. Очакванията са новият API да може да задава права и ограничавания съгласно географското състояние.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР