Това трябва да сложи край на конспиративните теории, свързани със

...
Това трябва да сложи край на конспиративните теории, свързани със
Коментари Харесай

Зъбите на Хитлер слагат край на конспирациите за смъртта му

Това би трябвало да постави завършек на тайните теории, свързани със гибелта на Хитлер: проучване на зъбите му удостоверява, че той не е избягал с подводница в Аржентина, нито пък се е укривал в база на Антарктида, написа " Дойче веле ".

Адолф Хитлер е имал извънредно неприятни зъби, излиза наяве от проучване на екип френски учени. Научният труд, чиито резултати наподобяват като следващия малък подробност към нацисткия водач, в действителност е доказателство за това, че Хитлер фактически е умрял през 1945 година.

Наскоро френски патолози получиха позволение да изследват няколко от зъбите на Хитлер, които се съхраняват в Москва и които са били открити в Берлин през май 1945 година. Това единствено по себе си е сензационно: за първи път руснаците позволяват непознати представители да изследват останките на Хитлер. Изводите на учените бяха оповестени преди две седмици в European Journal of Internal Medicine: " Зъбите са достоверни. Според нас няма никакво подозрение, че Хитлер е починал през 1945 ", споделя ръководителят на екипа Филип Шарлие.

Заключенията на патолозите, оповестени в профилираното списание, удостоверяват данните на персоналния ортодонт на Хитлер. По зъбите не са открити следи от консумация на месо, което още един път потвърждава, че той е бил вегетарианец.

Да сложим завършек на тайните теории

Новите доказателства би трябвало да (но едва ли ще) сложат завършек на тайните теории, свързани със гибелта на Хитлер - като изказванието, че се е избавил и е избягал в Латинска Америка. " Ние доказахме, че Хитлер не е избягал с подводница в Аржентина, нито пък се е укривал в загадка база на Антарктида или на Луната ", споделя Шарлие. Земният път на Хитлер е завършил със самоубийството му в обсадения Берлин, в което се кълнат всички уважаващи себе си историци.

На 30 април, когато Хитлер поставя завършек на живота си, Червената войска е била единствено на 500 метра от неговия под земята команден център в сърцето на Берлин. Обкръжен от всички страни, той схваща, че това е краят. В ранните следобедни часове Хитлер се отдръпва в персоналните си палати дружно с дългогодишната си другарка и брачна половинка от два дни - Ева Браун. Там двамата гълтам капсули с цианид, след което се прострелват. В 15:15 часа безжизнените им тела са открити до тези на двете им кучета. Знаейки по какъв начин са постъпили италианците с Бенито Мусолони, приживе Хитлер дава точни инструкции какво да създадат с тялото му, с цел да не бъде осквернено - то е изнесено от бункера и изгорено.

На 5 май руските войски откриват овъглено тяло в кратера, издълбан от избухнала бомба, което те разпознават като тленните остатъци на Хитлер. " Тялото е било разпознато точно с помощта на мощно развалените му зъби ", споделя правосъдният патолог Марк Бенеке. Той прибавя, че най-вероятно и прословутият му неприятен мирис се е дължал точно на неприятните му зъби и болните му венци.

За разпознаването на тялото на Хитлер руснаците употребявали познанията на асистент-зъболекаря Кейт Хойзерман. Тя снела зъбния статус на натрупа и открила съществуването на необикновена зъбна протеза и странни мостове. По-късно персоналният ортодонт на Хитлер Йоханес Блашке е удостоверил пред съдружниците наблюденията на Хойзерман. " Зъбите му са били в толкоз неприятно положение, че зъболекарят му е трябвало да стои до него в бункера ", разказала по-късно Любов Сум, внучка на Елена Ржевская. Навремето Ржевская е превеждала на Хойзерман.

Как " доктор Менгеле клонира Хитлер "

Руското военно командване поверило зъбите на Хитлер не на някой боец, а точно на Ржевская. Вероятността някой от бойците да се напие и да загуби скъпата находка била прекомерно огромна. И в действителност тя се справила със задачата - отнесла зъбите в Москва. И въпреки за руснаците да не е имало никакво подозрение, че Хитлер е мъртъв, Сталин наредил информациите по тематиката да бъдат подбрани по този начин, че да подклаждат подозренията и теориите, че в последния миг западните съдружници били помогнали на Хитлер да се избави. Руснаците нарекли тази дезинформационна акция " Операция мит ".

" Сталин, напълно явно, е желал хората да отъждествяват Запада с нацизма, карайки ги да мислят, че британците или американците са укривали Хитлер ", написа историкът Антъни Бийвър в книгата си " 1945: Падането на Берлин ".

Умишлено тиражираната неистина от Сталин и фактът, че други авторитетни нацисти - като Адолф Айхман или Йозеф Менгеле - фактически са съумели да избягат в Южна Америка, стоят в основата на тайната доктрина, че Хитлер е съумял да се избави. Този сюжет е залегнал и във кино лентата " Момчетата от Бразилия " от 1976 година: в лентата избягалият в Бразилия доктор Менгеле съумява да клонира Хитлер като част от скришен нацистки проект за възвръщането на величието на Третия райх.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР