Това става ясно от писмо до кмета на Варна Благомир

...
Това става ясно от писмо до кмета на Варна Благомир
Коментари Харесай

Спонсорираната от Община Варна телевизия Б1Б да уреди авторските си права, настояват от ПРОФОН

Това излиза наяве от писмо до кмета на Варна Благомир Коцев и до Общинския съвет, входирано от адвокатското сдружение „ Попов, Арнаудов и сътрудници “, което съставлява ПРОФОН – организацията, която ръководи авторските права на музиката в България.

Адвокатите на ПРОФОН са открили след инспекция, че в телевизионната стратегия на Б1Б, благосъстоятелност на „ Карлтон Инвест “ ЕООД всекидневно се реализира нелицензирано потребление на звукозаписи, правата заизлъчването и предаването на които към сегашния миг не са уредени чрез сключването на контракт за предаване и лъчение на записи от репертоара на ПРОФОН.

„ Вярваме, че Община Варна няма да толерира нелицензирано потребление на звукозаписи от репертоара на ПРОФОН в наличието на телевизионната стратегия. Това освен ощетява креативния бранш, чиито представители са лишени от почтено възнаграждение за труда си, само че би навредило и на имиджа на всеки, осигуряващ поддръжка на малкия екран. Извън това, Законът за авторското право и сродните му права планува пълномощия за общините да управляват спазването му, да откриват нарушавания и да постановат наказания. “

Дарик се обърна към адвокатското сдружение на ПРОФОН с въпроси по проблема, само че отговор за размера на дължимото от „ Карлтон инвест “ към момента не сме получили.

С решение на Общински съвет Варна от 13 февруари беше предоставена финансова помощ от 50000.00 лева на телевизия Б1Б СПОРТ. Така въпросната телевизия, до неотдавна незнайна на варненската общност, се оказа единствената медия в града, подкрепена от Общината, без да е ясно защо „ Карлтон Инвест “ ЕООД ще употребява отпуснатите средства.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР