Това става ясно от едно изявление на Храбрин Иванчев, Председател

...
Това става ясно от едно изявление на Храбрин Иванчев, Председател
Коментари Харесай

Притеснително: Вече половината от автомобилите у нас са на възраст над 20 години

Това излиза наяве от едно изказване на Храбрин Иванчев, Председател на Асоциацията на автомобилните производители, който демонстрира една много притеснителна наклонност, която продължава да нараства с всяка минала година. Става дума за продължаващото застаряване на авто парка в България.

По последни данни единствено през месец януари 2021 година броят на колите на възраст над 20 години се е нараснал с 8% по отношение на същия месец на предходната година, като тези коли са достигнали рекордно висок дял - 48% от всички регистрирани ППС в България, или 1 845 856 броя ППС от общо регистрирани 3 813 677 бр.

Това значи, че половината от употребяваните коли в нашата страна имат стандарти за екологичност и сигурност отпреди 20 и повече години. И още нещо забавно от статистиката. Делът на колите, които са на възраст над 15 години, към този момент е достигнал невижданите 75%.

Предвид тези данни от Асоциацията на автомобилните производители в България се обръщат към държавните институции с апел за незабавни ограничения за справяне с отрицателните трендове, свързани със застаряването на авто парка у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР