Това става чрез определените от ЕК квоти, става ясно от

...
Това става чрез определените от ЕК квоти, става ясно от
Коментари Харесай

България е приела 60 мигранти

Това става посредством избраните от Европейска комисия квоти, излиза наяве от показания през вчерашния ден отчет за постигнатия прогрес по европрограмата за миграцията, представен от пресслужбата на институцията, написа ”Сега ”. В страната са пристигнали 50 души от Гърция и 10 - от Италия. От Турция до момента не е пристигнал у нас нито един емигрант от Сирия, макар че България се е заела да подслони 160 души.

Повече от две години след началото си, схемата на Европейски Съюз за пренасяне върви към своя сполучлив край. Близо 34 000 души — повече от 96 % от всички регистрирани възможни претенденти — са преместени, като съвсем всички страни членки са дали своя принос, оповестяват от Европейска комисия.

По схемата на Европейски Съюз за презаселване общо 19 432 уязвими лица са стигнали невредими до Европа, а презаселването въз основата на така наречен Изявлението на Европейски Съюз и Турция от 18 март 2016 година продължава. Новата скица за презаселване на Комисията е предопределена за най-малко 50 000 бежанци, като до момента 19 страни от Европейски Съюз за поели ангажимент за даване на близо 40 000 места.

Европейска комисия стартира подготовка за разпределяне на 3 милиарда евро на Турция, което съставлява втория транш по подписаната през март 2016 година договорка за ограничение на напора на мигранти към Европа. Еврокомисарят по миграцията Димитрис Аврамопулос сподели, че Европейска комисия изцяло е изпълнила уговорките си за първите три милиарда.

„ Сега Съюзът и неговите страни членки би трябвало да финансират втория транш “, добави той на конференция в Брюксел. Аврамопулос обясни, че от бюджета на Европейски Съюз се обезпечават 1 милиарда евро, а страните членки дават останалите 2 милиарда евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР