Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар

...
Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар
Коментари Харесай

България ще получи 22 милиарда лева по Кохезионния фонд на ЕС

Това стана ясно след среща на Кирил Петков с еврокомисар Елиза Ферейра

22 милиарда лв. ще получи България по линия на Споразумението за Кохезионния фонд, което е готово и ще бъде подписано в идващите няколко дни. На още 2,6 милиарда лв. ще може да разчита страната ни и от Фонда за обективен преход, заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си с европейския комисар по въпросите на доближаването и промените Елиза Ферейра, оповестиха от Министерски съвет.

Премиерът бе безапелационен, че с цел да може България да успее да получи тези средства, би трябвало да има устойчиво държавно управление, което има ясна тактика за бъдещето на страната ни и работи с Европейската комисия. Радвам се, че посоката и тактиката на българското държавно управление и на Европейска комисия съответстват по всички значими цели в европейските фондове, уточни министър-председателят. Петков добави, че държавното управление ще продължи да има нулева приемливост към корупцията и измамите.

България е приближен сътрудник в устрема за реализиране на общите европейски цели и в оправянето с голям брой рецесии, съобщи европейският комисар. Ферейра означи, че дружно с българските управляващи е финализирано Споразумението за партньорство за бъдещите кохезионни вложения за интервала 2021-2027 година, които ще са в основата на просперитета и устойчивостта на България. Еврокомисарят приветства решението на държавното управление половината от финансирането да бъде разпределено в трите най-изоставащи региона на България – Северозападен, Северен централен и Североизточен.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР