Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския

...
Това стана ясно по време на извънреден брифинг в Министерския
Коментари Харесай

Янев: Може би до дни пострадалите от ада на АМ ”Струма” ще се приберат. Обмисляме да обявим ден на траур

Това стана ясно по време на ексклузивен брифинг в Министерския съвет, който дадоха българският министър председател Стефан Янев и македонския му сътрудник Зоран Заев.

Двамата разясниха нещастието, случила се късно нощес на Автомагистрала " Струма " в региона на село Боснек. 46 души заагинаха, измежду които и 12 деца. Седем други са се избавили от горящия рейс. В РСМ Вече е разгласен ден на печал, следва българската страна да вземе решение дали и у нас да бъде разгласен подобен като знак за взаимност.

" Премиерът Заев имаше опция да ги посети. Аз също се срещнах се с тези хора. Общото умозаключение на медиците е, че контузиите са релативно леки. За психическите им контузии е рано да се приказва. Да се надявам, че до един – два дни положението им ще разреши да се транспортират до местата, където те желаят и техните близки ги чакат. В съгласуваност сме с премиера Заев от ранните часове тази заран. Българските управляващи и управляващите на РСМ имат съгласуваност с министрите и органите, които правят следствието. Създадена е съгласуваност на всички равнища сред двете страни. Надяваме се от следствието да научим тези поучения и уроци, които ще ни предпазят от допускането на сходни произшествия в бъдещето “, добави министър председателят.

Стана ясно името на туристическата компания, само че предмет на следствие е дали тя е била изрядна. Стефан Янев и Зоран Заев отхвърлиха да дадат повече детайлности, с цел да не се попречи на следствието.

“Има информация по всички въпроси, само че тя е част от следствието. Сутринта направих апел към сътрудниците, моля към професионалната ви нравственос - би трябвало да има баланс сред информацията, която даваме, информацията от проверяващите органи и възприятията на фамилиите на загиналите”, уточни още Янев.

" Трагедиите са общи, нещастията са това, което ни допира, това, което ни прави хора и съпричастни – без значение от каква народност са хората, които към този момент не са сред нас ", разяснява българският министър председател и съобщи - има стопляне на отноешенията сред България и РСМ поради българското несъгласие по преговорната рамка за присъединението на Скопие към Европейски Съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР