Това стана ясно от думите на лидера на „синята” партия

...
Това стана ясно от думите на лидера на „синята” партия
Коментари Харесай

СДС още не е решил: СДС-Либерали или СДС-Патриоти

Това стана ясно от думите на водача на „ синята” партия Божидар Лукарски в студиото на „ Лице в лице” по bTV.

„ Ние считаме, че би трябвало да се предложи на българския народ една напълно ясна идея, която е обвързвана с ценности”, акцентира той и добави, че Съюз на демократичните сили не отстъпва от визията си за евроатлантическата геополитическа устременост на България.

„ Някои от сътрудниците виждат по-голямо уголемение, в това число с демократични партии (т.е. като част от обединяването към „ Да България”, ДСБ, ДЕОС, „ Зелените” и т.н.), други сътрудници виждат развиването ни в дясно-консервативния, даже патриотичния бранш (според разнообразни изявления – с „ Атака” или НФСБ)”, уточни Лукарски, като даде да се разбере, че той е от втората група.

Окончателно решение за това каква политика ще следва Съюз на демократичните сили ще бъде взето през април.

Лидерът на партията беше безапелационен, че диалози за коалиция с който и да било не са водени. Той нападна ДБГ, които замразиха участието си в Реформаторския блок:

„ Има доста неща, които не са наред в страната и са свързани с ръководството на актуалното държавно управление – напълно явен е отводът от промени, вторачването единствено в европредседателството, генерирането на кавги, ниските приходи, незадоволителната жизненост и в стопански, и във всеки проект на това държавно управление, само че методът, по който ДБГ слагат нещата ултимативно съгласно нас не са решения, които дават изхода от това състояние за българския народ”, съобщи Лукарски.

Лукарски заподозря някогашната партия на Меглена Кунева в опит да се причисли към „ Да България” и ДСБ:

„ Когато искаш оставката на едно държавно управление, би трябвало да изтеглиш фрагментите, които имаш във властта, а ДБГ единствена от Република България има 3 основни позиции в настоящето ръководство – Българския институт по метрология, Българската организация за вложения и Комисията за отбрана на потребителите. Това са членове на ДБГ”.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР