Това стана ясно на среща между ЛЕВИЦАТА! “ и представители

...
Това стана ясно на среща между ЛЕВИЦАТА! “ и представители
Коментари Харесай

Левицата подготвя важен законопроект за ресторантьори, малки и средни предприемачи

Това стана ясно на среща сред „ ЛЕВИЦАТА! “ и представители на Българската асоциация на заведенията (БАЗ). Браншовете на ресторантьорите и туризма са измежду най-засегнатите от поредицата рецесии, които връхлитат България в последните години.

От обединението поеха ангажимент още в идващия парламент да приготвят и предложат законопроект, който да позволи съществени проблеми, пред които са изправени дребните и междинни бизнесмени в ресторантьорския отрасъл. „ ЛЕВИЦАТА! “ ще вземат участие интензивно и в изработването, предлагането и приемането на закон за основаване на Национална камара на ресторантьорите. По този метод бизнесът ще се саморегулира и ще се почисти от нелоялна конкуренция. Целта е да се основат условия за развиването на сектора, да се основат условия за стимулиране на предпиемачество, да се пазят правата на членуващите в камарата и ползите на потребителите.

Мая Манолова съобщи, че настояванията на БАЗ и хората в този бранш са обективни, и дребните търговци и бизнесмени би трябвало да бъдат предпазени, защото този бранш е един от най-големите работодатели на младежи, а и в него доминират представители на дребния бизнес. Българската страна не съумява да задържи огромна част от интензивно работещите хора и вследствие на това, има голям дефицит на работна ръка. Именно по тази причина „ ЛЕВИЦАТА! “ ще работи в посока облекчение и освобождение от бюрократични пречки на процедурите за наемане на чиновници от трети страни. От сектора желаят и да бъде основано единно звено за електронно подаване на документи и електронен указател.

Коалицията поддържа и ще упорства за запазването на 9 % ставка на Данък добавена стойност като непрекъсната мярка. Внасянето на законопроект за диференцирана непрекъсната ставка (от 9 % ДДС) ще е тласък за българските производители на вино и бира да продават продукцията си в България.

„ ЛЕВИЦАТА! “ ще се опълчва на всевъзможни опити да се спекулира с разнообразни финансови индикатори и под предлог за повишение на дефицити да бъдат прегазвани съществени права и придобивки, понижаване на заплати, пенсии и всевъзможни форми на обществена поддръжка на работещите в бранша на ресторантьорството и туризма, както и против желанията всички облаги на юридически лица над 20 % да бъдат облагани с налог облага, тъй като по този метод ще бъдат наранени най-малките бизнесмени.

„ Ние сме „ за “ оръжейните търговци, търговците на ток, фармацефтичните компании, телекомите и банките да заплащат за свръхпечалба, която да отива във фонд „ Солидарност “, само че дребния бизнес, който едвам оцелява и едвам осъществя 20 % да не бъде в допълнение натоварван. “, безапелационна е Мая Манолова.

Тя се срещна и с регистрирани дребни производители на домашна ракия от Национлано съдружие Българска домашна ракия, които упорстват за смяна в сегашното законодателство, което е напълно в техен ущърб. Те желаят равнопоставени с европейските производители условия и права, да заплащат данък и да излязат легално на пазара. Това ще е от изгода както за страната, по този начин и за най-малките производители. По този метод ще подлежат на надзор за качество и ще могат да осъществят продукцията си.

Мая Манолова е известна с любовта си и грижата към животните. Затова, преди срещата с ресторантьорите се отби в дома за бездомни животни, в който със лични средства, без държавни или европейски дотации, животните се отглеждат в хуманни условия и живеят на независимост, без кафези. Тя направи параленост с доста от държавните приюти, като тези в София и Варна, в които източването на държавни пари е по-важно от грижата за животните.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР