Това стана с гласовете на 181 народни представители Парламентът прие

...
Това стана с гласовете на 181 народни представители Парламентът прие
Коментари Харесай

Лена Бориславова подаде оставка като депутат, вижте какво ще решават депутатите днес

Това стана с гласовете на 181 народни представители
Парламентът одобри оставката на Лена Бориславова като народен представител от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”. Това стана с гласовете на 181 народни представители, „ срещу ” бяха 40. 

Днес депутатите ще обсъдят образуването на краткотрайна комисия, която да се занимае с измененията в правилника за работа на Народното събрание, а в него най-вероятно ще бъде заложено и договарянето сред първите и вторите политически сили " ГЕРБ-СДС " и " Продължаваме Промяната - Демократична България ".

Двете политически обединения се договориха ръководителите на Народното събрание да се сменят на ротационен принцип на 3 месеца, след което бе определен за ръководител на 49-тото Народно събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

Някои политически обединения оповестиха това решение сред двете обединения за противоконституционно и може да бъде анулирано от Конституционен съд.

Презднешния ден на депутатите следва да гласоподават и план на решение, входирано от Движение за права и свободи по отношение на утрешния Свещен Рамазан Байрам, в което се декларира петък да бъде почивен ден за Народното събрание.

Днес в 15 ч. обединението ГЕРБ-СДС ще открият консултациите при президента Румен Радев, който явно няма да даде задоволително време на депутатите да се договорят преди да връчи първия мандат на победилата на изборите на 2 април коалиция " ГЕРБ-СДС ".

оТ 17 ч. пък ще се проведат консултациите с втората политическа коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България ". 

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР