Това стана известно от думите на председателя на Комисията по

...
Това стана известно от думите на председателя на Комисията по
Коментари Харесай

Киберсигурност и Западни Балкани обсъждат на форум с Европол

Това стана известно от думите на ръководителя на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред към българския парламент Цветан Цветанов при откриването на срещата в София, заяви Българска телеграфна агенция.

Цветанов и ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес са съпредседатели на групата за надзор на Европол.

По думите на Цветанов значими са напъните Западните Балкани да имат несъмнено бъдеще и да запазят евроатлантическата си ориентировка.

Радвам се, че тематиката за Западните Балкани намира място като акцент в работата на Европол, означи Цветанов. Сред провокациите, които ще бъдат обсъждани през днешния ден, централно място заема киберсигурността в ерата на дигитализацията и онлайн услугите, съобщи Цветанов.

Той добави, че ще бъде разисквана и битката с тероризма и проведената престъпност, които са свързани с гарантиране сигурността онлайн и неутрализирането на противозаконното наличие в интернет пространството.

Цветанов изясни, че по време на Естонското председателство на Съвета на Европейски Съюз се е провело учредителното заседание на Съвместната група за парламентарен надзор на Европол. Тогава не е било реализирано единодушие по приемането на процедурните правила, по тази причина разпоредбите ще бъдат признати през днешния ден.

Клод Мораес съобщи, че би трябвало да се положат всички старания да се одобряват разпоредбите за работа на групата, с цел да се реализира задачата Европейската полицейска работа да бъде онази могъща институция, която всички желаят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР