„Това според мен е с една дума – рекет”, казва

...
„Това според мен е с една дума – рекет”, казва
Коментари Харесай

10 0000 лева глоби за превозвач от Плевен, чийто GPS спрял, но никой не го уведомил

„ Това съгласно мен е с една дума – рекет”, споделя притежателят на компанията

22 санкции за над 10 000 лв. начислиха от АПИ на притежател на компания в Плевенско, който има единствено два камиона, предава

Бизнесменът е избрал GPS следене на транспортните средства, след което се регистрира маршрутът и съответната такса.

Оказало се обаче, че проследяващото устройство е отказало и четири месеца не е работило, без притежателя на компанията да знае.

Костадин Недялков от град Пордим е притежател на компания, произвеждаща храни. Има два товарни камиона за разнос на стока. Превозите не са съществена активност на компанията. Затова на предприемачът му предлагат да регистрира тол-таксите си посредством GPS следене посредством мобилен оператор.

„ И против тези 80 лв. си подсигурявам успокоение, иска ми се движат коли, ще се начислява таксата, ще си идва по имейли и всичко ще е цветя и рози. Уви, не е така”, изяснява Костадин Недялков.

В края на месец февруари Костадин Недялков схваща, че има 22 санкции, откакто камионът му е спрян за рутинна инспекция.

„ Сумата, която е насъбрана, са 20 санкции по 450 лева и 2 санкции по 750 лева, когато е бил с ремарке. Общо е 10 500 лева.”, изяснява Недялков.

Сумата се натрупа за четири месеца, защото GPS-ът на камионите му е спрял да работи.

„ В тези четири месеца, в това число януари и февруари, няма кой да подаде сигнал към нашата компания или по някакъв метод да ни известят с есемес, че имаме две, три или четири санкции и да забележим, какъв е казусът и от кое място се начисляват”, разяснява Недялков.

Бизнесменът се пробва да потърси сметка на АПИ и компанията подизпълнител, сложила GPS-ите. Отговорът е един – санкциите би трябвало да се платят.

„ Бях известен, че даже да има неточност, в системата им светва лампа и се вижда, че има проблем – дали GPS или различен, с цел да се реагира”, изясни предприемачът.

Екипът на NOVA направи питане до АПИ. От там потвърдиха версията на Костадин Недялков и показаха, че GPS-ът не е работил поради спряна сим-карта. Най-вероятната причина за това бил неплатена сметка.

„ Но ние не сме спирали всеки месец да плащаме към мобилния оператор”, изясни Недялков.

Сега той работи посредством маршрутни карти, само че санкциите си стоят с тол-системата. Според предприемача това, че не е известен четири месеца за казуса има единствено едно определение.

„ Това съгласно мен е с една дума – рекет”, споделя Недялков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР