Това сочи нова прогноза на анализаторската компания GartnerApple Watch Series

...
Това сочи нова прогноза на анализаторската компания GartnerApple Watch Series
Коментари Харесай

Носимата електроника ще е хит на пазара по празниците

Това сочи нова прогноза на анализаторската компания Gartner

Apple Watch Series 3 ще стане шлагер на пазара в празнични сезон, предвижда Gartner

В навечерието на взрива в продажбите на електроника през празничния сезон анализаторите от Gartner излязоха с прогноза за най-търсените артикули. Смарт часовниците и други устройства от категорията носима електроника се обрисуват като най-популярната категория.

Gartner чака през 2017 година международните продажби на умни часовници да доближат 41,5 млн. броя, като огромен принос за това ще имат Huawei, LG, Samsung и Lenovo, само че най-търсен сега остава Apple Watch. Моделът от серия 3 с опция за мрежова връзка ще притегли купувачи с нови сюжети на потребление и ще стане шлагер на пазара.
още по тематиката
Gartner предвижда също, че през актуалната година в света ще бъдат продадени 44 млн. смарт гривни, само че още през 2019 година тази категория устройства ще отстъпи по известност на умните часовници. Като цяло, през 2017 година купувачите ще се снабдят с 310,4 млн. разнообразни носими устройства, което е със 16,7% повече по отношение на 2016 година

Потенциали бестселъри са и смарт колонките с функционалност на виртуален личен асистент (Virtual Personal Assistant, VPA) от рода на Гугъл Home Mini и Amazon Echo Dot, както и умните слушалки като показаните неотдавна Гугъл Pixel Buds, способни да превеждат диалект от един на различен език в режим на действително време, отбелязва Gartner. Съгласно прогнозата, пазарът на Bluetooth слушали ще доближи 150 млн. броя тази година, а продажбите в сегмента на VPA слушалките ще възлязат на 11,8 млн. броя.

Смартфоните, както и до момента, също се обрисуват като известен подарък за коледните и новогодишни празници. Gartner чака тази година в света да бъдат продадени 1,57 милиарда смарт телефона, което е с 4,9% повече в сравнение с през предходната година. Лидери остават Samsung и Apple, само че третият огромен състезател, Huawei, редуцира дистанцията, засилвайки въздействието си в Европа.

Сред най-желаните дарове за идните празници Gartner загатва също таблетите и тв приемниците, само че без да прецизира съответни числа за продажбите на тези устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР