Това сочат резултатите от тестове за производителност при овърклок Овърклокнат

...
Това сочат резултатите от тестове за производителност при овърклок Овърклокнат
Коментари Харесай

Ryzen 7 4700G конкурира в графиката GeForce GTX 1050

Това сочат резултатите от проби за продуктивност при овърклок

Овърклокнат Ryzen 7 4700G доближава графичната продуктивност на обособена видеокарта
(снимка: AMD)

Тестове за продуктивност на настолния процесор AMD Ryzen 7 4700G (Renoir) демонстрират, че вграденият в чипа графичен блок може да конкурира независима видеокарта от начално равнище Nvidia GeForce GTX 1050.

Процесорът на AMD е бил подложен на увеличение на тактовата периодичност до 4,3GHz при дейни всички ядра. Но запалянковците са овърклокнали и графичната подсистема на чипа – Vega 8, вдигайки честотата до впечатляващите 2,4GHz, което е с 300MHz повече от базовата стойност.

Очаквано, овърклокът се отразява положително на бързодействието на новия APU на AMD, излиза наяве от резултатите от теста 3DMark FireStrike, оповестени в китайския конгрес ChipHell. В частта CPU процесорът Ryzen 7 4700G изпреварва Intel Core i7-9900KF 5GHz от потомство Coffee Lake, а при GPU продуктивността е съпоставим с Nvidia GeForce GTX 1050.

За страдание, запалянковците не са разгласили екранни фотоси от синтетичния тест за продуктивност Fire Strike, само че настояват, че резултатът на графичната подсистема Vega 8 на Ryzen 7 4700G възлиза на 5100 бала. За съпоставяне, в същия тест GeForce GTX 1050 реализира към 5200 бала.
още по тематиката
Очевидно, за потребителите с лимитирани бюджети е по-изгодно да си купят Ryzen 7 4700G и да го овърклокнат вместо да платят повече за независима видеокарта от начално равнище.

Трябва да се има поради обаче, че резултатите за продуктивността на графичната подсистема на AMD чипа зависят мощно от бързодействието на оперативната памет. В случая е употребена DDR4-4400 в двуканален режим, което въздейства позитивно на крайния резултат.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР