Това сочат резултатите от проучване на Casus Futura и Hill

...
Това сочат резултатите от проучване на Casus Futura и Hill
Коментари Харесай

Кандидатите за работа с мнение стават по-влиятелни

Това сочат резултатите от изследване на Casus Futura и Hill International

Работодателите се въздействат в решенията си от това дали претендентите за работа имат мнение, сочи изследване

Кандидатите за работа, които показват мнението си, стават авторитетен фактор за решението на  работодателите, демонстрира изследване на Casus Futura, резултати от което бяха оповестени на конференцията „ Успешният асортимент: Бизнес благоприятни условия и провокации “.

От първичните данни на изследването, извършено взаимно с Hill International и други сътрудници, могат да се създадат няколко значими извода:

В последните години се постанова изказванието, че в България има дефицит на експерти, съобщи Анелия Горгорова, създател на Casus Futura и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора. Според нея обаче, има неактивизиран второстепенен пазар.

В България има неактивизиран второстепенен пазар на труда, счита Анелия Горгорова, създател на Casus Futura и член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора

Вторичният пазар са всички експерти, които биха били по-ефективни на друго работно място и на които им е време да си сменят работата, тъй като са със мощно понижена мотивация, неефективни на актуалната си позиция и биха били по-ефективни в друга компания, различен екип, на друга позиция.

Наред с потребността от активизиране на вторичния пазар на труда, експертите, участващи във форума, подчертаха и потребността в България да се регламентира почасовата претовареност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР