Това сочат публикуваните данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA),

...
Това сочат публикуваните данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA),
Коментари Харесай

Голям ръст на продажбите на нови коли у нас през януари

Това сочат оповестените данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), представени от ДПА.

Продажбите на нови коли се възприемат като индикатор за здравето на стопанската система. В Европейски Съюз те регистрираха внезапен спад след финансовата рецесия от 2008 година, само че като цяло нарастват устойчиво от септември 2013 година.

Месец януари е повлиян от позитивни календарни резултати и е най-хубавият по продажби от 2008 година, отбелязва асоциацията в месечния си отчет.

От огромните европейски пазари най-хубаво е представянето на Испания и Германия - надлежно с напредък на продажбите от 20,3 на 100 и 11,6 %.

Новорегистрираните коли в Италия са се нараснали с 3,4 %, а във Франция - с 2,5 %, до момента в който на фона на Брекзит във Англия продажбите бележат спад за десети следващ месец - през януари с 6,3 на 100.

Общо в Европейски Съюз са продадени близо 1,3 милиона нови коли през първия месец на годината, се показва в известието на уеб страницата на АСЕА.

В България са били продадени 2465 нови автомобила или с 36,8 % повече по отношение на предходната година през същия месец.

Най-голям напредък на новите автомобилни регистрации регистрира Румъния - 66,4 % на годишна основа, като новите продадени коли са били 11 744.

Лидерът по продажби в Европейски Съюз немският автомобилостроител Фолксваген (Volkswagen) е имал пазарен дял от 24,6 % през януари, следван от френската Пе Ес А груп (PSA Group) с 16,6 %, Рено (Renault) с 9,3 % и Фиат-Крайслер (Fiat-Crysler) с 6,7 %.

Миналия месец асоциацията заяви, че продажбите на нови коли в Европейски Съюз през 2017 година за първи път от 2007 година са минали прага от 15 милиона.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР